feb 162011
 

Het is jammer dat de NOOKcolor niet rechtstreeks vanuit Nederland te bestellen is. Want dan kon je voor een prikkie nu vandaag al aan de slag met de nieuwste versie van Android voor tablets. Het is de ontwikkelaars van XDA namelijk gelukt om de previewversie van Honeycomb geschikt te maken voor de NOOKcolor.
Nou is de NOOKcolor niet eens bedoelt als ‘gewone’ Android tablet, hij wordt door Barnes & Noble verkocht zodat je er hun elektronische boeken mee kunt lezen. Het is al een tijdje zo dat mensen hem hacken zodat ze er wel gewoon Android op kunnen draaien.

Maar deze hack is nog mooier. Je hoeft er namelijk niets aan je NOOKcolor voor te veranderen. Je installeert het geheel op een microSD kaart en zodra je die in je NOOKcolor stopt, dan start hij op met Honeycomb. Haal je de kaart eruit, dan heb je weer de oorspronkelijke functionaliteit.

Het is ze zelfs gelukt om de nieuwe Android Market er op aan de praat te krijgen. Nice.
Meer screenshots zie je bij het bericht op het the e-book reader weblog.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Een 7-inch Android tablet met Honeycomb voor $249”

Reacties (2)
  1. Wauw, een dual boot tablet. Het is eigenlijk maar goed dat deze niet rechtstreeks te bestellen is want dit was extreem verleidelijk geweest en ik heb wel genoeg tablets nu 🙂

    • Ik had de pagina van ImportUitUSA al voor me staan… effectief kun je hem hier hebben voor zo’n €249. Dat is nog steeds niet duur maar ook ik heb niet écht nog een tablet nodig.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.