jan 042011
 

Twee berichten vandaag over succes in 2010: het is een goed jaar geweest voor bioscopen, filmtheaters en arthouses. Zowel de inkomsten als het bezoekersaantal steeg (bron: FOK / persbericht). Tegelijkertijd maakt BitTorrent Inc. bekend dat ze per maand gemiddeld 100 miljoen gebruikers van hun software hebben en dat op een willekeurige dag zo’n 20 miljoen gebruikers over de hele wereld gebruik maken van hun software voor het uitwisselen van software, films, TV series, elektronische boeken, kortom alles was legaal en niet legaal elektronisch uitgewisseld kan worden (bron: MaximumPC).

Je kunt deze twee berichten op twee manieren reageren. De eerste manier is dat je hard roept “hoera, het bewijs is nu geleverd dat downloaden en uitwisselen van films helemaal niet slecht is voor de business. Downloaders gaan ook naar de bioscoop, het zijn juist de fans, het zijn de klanten die je moet koesteren”.
Prima, kan ik me heel wat bij voorstellen. Maar de andere kant van de reactie is dat het toch verbijsterend is dat een industrie dan blijkbaar nog steeds zo heel hard achter de feiten aanloopt. Er is een distributiemethode voor je product die wereldwijd dagelijks meer dan 20 miljoen gebruikers kent (je hoeft namelijk niet perse de software van BitTorrent Inc. te gebruiken) en het enige wat je als producent van dat product lijkt te willen doen is om wetten strenger te krijgen om die meer dan 20 miljoen potentiële klanten te laten verdwijnen.

Stel je voor dat je al je materiaal volgens het iTunes model beschikbaar stelt, zoals dat in de VS is/was. Stel je dan voor dat je 10% van die dagelijkse BitTorrent gebruikers zo ver krijgt dat ze één aflevering van één serie per dag aanschaffen voor 99 eurocent. Als we het even afronden naar een volle euro per aflevering, dan heb je het over 2 miljoen euro per dag inkomsten. Per dag!! Die loopt de industrie nu mis. Erger nog, die industrie steekt miljoenen per jaar in het proberen te voorkomen van het uitwisselen van hun films.
Lees verder….

128GB op een SDXC kaartje

 Gepubliceerd door om 07:07  Hardware
jan 042011
 

Ik zie dat het weer tijd wordt voor mijn jaarlijkse lijstje “wat kost je opslag?” want Lexa heeft een nieuwe overtreffende trap aangekondigd als het gaat om opslagcapaciteit van SD kaartjes. Let wel, het gaat dan om kaartjes met hetzelfde bekende SD-formaat, maar met het Secure Digital Extended Capacity (SDXC) opslagformaat. Niet alle apparaten die het SDHC formaat kunnen lezen, zullen ook de SDXC kaartjes aankunnen.

Hoe dan ook, de Lexa die nu beschikbaar komt heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 128GB. Dat zijn Gigabytes en dus geen Megabytes! De opslagcapaciteit van bijvoorbeeld videocamera’s die hier gebruik van maken neemt inmiddels heftige vormen aan. Deels ook door de compressiemechanismen die vaak toegepast worden. De Canon Legria HF M32 (te koop op het moment vanaf een dikke 800 euro) kan op 128GB in LP modus (1440 x 1080, 5 Mbps) een indrukwekkende hoeveelheid van 49 uur video kwijt (al kan er steeds maar 12 uur aan één stuk opgenomen worden). “Vroeger” kon je op een tape voor je camera 60 minuten (of in LP modus 90 minuten) video kwijt. In LP modus staat 1 SDXC kaartje van 128GB dus gelijk aan ruim 32 mini-DV tapes. Moet ruim voldoende zijn voor een vakantie lijkt me.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor 128GB op een SDXC kaartje  Tags: ,