nov 162010
 

Ik zag zojuist dat er problemen zijn met het bekijken van het ICT en Onderwijs blog op een iPad. Vanochtend heb ik een update uitgevoerd naar Suffusion 3.6.9 en blijkbaar zit daar iets in de stylesheet waardoor je alleen maar een zwart beeld te zien kreeg.

Ik ga uiteraard uitzoeken waar dat aan ligt, en heb in de tussentijd zolang de plugin voor de specifieke iPad skin weer even aangezet. Daardoor kun kon je op de iPad toch gewoon de berichten lezen, maar niet reageren.

Lees verder….

Second Life in je browser

 Gepubliceerd door om 08:30  Second Life
nov 162010
 

Second Life in je browser Hoewel virtuele werelden al lang niet mee “hot” zijn, betekent dat niet dat de ontwikkelingen op dat gebied stil staan. Zo ook niet bij Linden Lab, de makers van Second Life.

Op dit moment experimenteren ze met een browser-versie van hun Second Life viewer. Het idee erachter is dat je niet helemaal een client moet hoeven te installeren om even toegang te krijgen tot de virtuele wereld. En daarnaast zou deze versie ook op veel lichtere computers moeten kunnen werken.
Het geheel draait op basis van Gaikai.com, maakt gebruik van Java en werkt nog niet in alle browsers of op alle systemen. Ik heb het geprobeerd in Google Chrome, maar daarmee kwam ik er niet in. Ik heb screenshots gezien van Safari, ikzelf gebruikte Firefox en kwam er zo probleemloos in.
Het is op dit moment nog een beperkte demo, te bereiken via http://interest.secondlife.com/beta. Je kunt inloggen met een gastaccount waarvoor je alleen een e-mail adres hoeft in te voeren.
Second Life in je browser
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Second Life in je browser  Tags:
nov 162010
 

Als je mijn post over het screencasten op je iPad gelezen hebt, dan weet je dat het maken van een screencast op de iPad zelf op dit moment alleen mogelijk is als je je iPad van een jailbreak voorzien hebt. De applicaties die je er voor nodig hebt zijn namelijk nog niet toegelaten tot de normale Apple application store.
Daar kan ik helaas niets aan veranderen, maar ik kan je wel een paar tips geven die het maken van een screencast op je iPad een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Display Recorder
Allereerst de keuze voor de gebruikte software. Hoewel Display Recorder niet gratis is, bevalt het me veel beter dan de Veency/VNC oplossing die ik in het filmpje liet zien.

Display Recorder is oorspronkelijk ontwikkeld voor de iPhone, maar ik zal je laten zien hoe je het ook goed werkend krijgt in combinatie met de iPad.
Lees verder….