In Klare Taal – duidelijke schermfilmpjes op het digibord

Via de mail werd ik gewezen op In Klare Taal. Het is een website die nog heel duidelijk in opbouw is (er staat op dit moment pas één filmpje), maar het is er eentje waarvan ik hoop dat hij nog flink verder groeit.

De naam van de site zegt het eigenlijk al: doel van de site is om filmpjes aan te bieden waarin in een paar minuten een onderwerp in woord en beeld wordt uitgelegd in heldere taal. Het is een initiatief van Michel van Ast (APS), Marieke van Osch (MOVE) en Koen Hofman (Boricus).

Die namen zou je nog kunnen herkennen van Goed voorbeeld doet volgen, een initiatief waar ik een jaar geleden over schreef. Daar hadden ze 10 filmpjes gemaakt over verschillende gebruiksscenario’s van het digitaal schoolbord. Die filmpjes zijn nog steeds bruikbaar en actueel. Dus als je het ene filmpje over wiki’s bij In Klare Taal bekeken hebt en je kent die andere filmpjes nog niet, dan kan ik je die ook aanraden.

In Klare Taal heeft een Twitter-account en de filmpjes zijn via YouTube te bereiken, dus ook gemakkelijk in andere pagina’s te embedden. Nog geen RSS-feed helaas dus ik neem aan dat Twitter de beste manier is om in de gaten te houden of er nieuwe filmpjes verschijnen. De site heeft inmiddels een RSS-feed toegevoegd zodat je eenvoudig updates kunt ontvangen.