Innovatieregeling Hoger Onderwijs 2010

Nadat eerder al de onderwijsinstellingen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO voorstellen konden indienen voor een Innovatieregeling, is het nu de beurt aan het Hoger Onderwijs. Ook zij kunnen voorstellen indienen voor kleinschalige innovatieprojecten. Op de website van de regeling vind je alle informatie, data en het template voor indienen van een voorstel.

De maximale looptijd voor de projecten is tot december 2010, effectief heb je dus vijf maanden (inclusief de zomermaanden) en een budget van 10.000 euro. Dat lijkt niet heel veel, maar voor die periode is dat genoeg én er hoeft geen matching plaats te vinden.

De doelstelling van de innovatieregeling is het uitvoeren van projecten op die de innovatiekracht van het hoger onderwijs versterken, onderwijskundig relevante problemen trachten op te lossen, activiteiten omvatten die gebruik van één van de thema’s binnen het SURFnet Kennisnet Innovatieprogramma stimuleren. Het gaat hierbij om: Weblectures, Serious Gaming en Mobiel Leren.

Er kunnen maximaal 15 projecten worden toegekend en als de belangstelling voor de andere ronde van de regeling indicatief is dan zal er stevige concurrentie zijn. Zorg dus dat de projectaanvraag goed in elkaar zit: hou rekening met de korte looptijd, wees helder in de doelen, daar aan verbonden activiteiten en benodigde middelen.
Deadline voor het indienen van de aanvragen is 28 mei 2010. Op 7 juni is dan al bekend welke projecten zijn toegekend, je hoeft dus niet lang op de uitslag te wachten.  Ik zou zeggen: grijp je kans.