Het is nu bijna zover: internet in de trein!

Volgens nu.nl is het eind volgende maand dan eindelijk zover. Dan gaat de eerste intercity van de Nederlandse Spoorwegen met (gratis!) internet aan boord eindelijk rijden. Streven is om eind dit jaar ruim een derde van de intercity’s met een internetverbinding uit te rusten.

We hebben er lang op moeten wachten, ik heb in het vorige overzichtsbericht afgelopen november al aangegeven dat er zeker nog een heleboel kinderziektes zullen zijn zodat we nog wel een tijdje vooruit kunnen met het hoofdschuddend schrijven over de NS en internet in de trein. Maar zonder flauwekul: als het ze inderdaad lukt om dit jaar een derde van hun intercity’s uitgerust te krijgen met internet en het tegen die tijd vergelijkbaar of beter is qua stabiliteit dan pak hem beet een gemiddelde 3G verbinding zoals ik die op mijn iPhone heb, dan verdienen ze allemaal een dikke vette pluim en dan mogen ze hun bonus houden.