Uitzending gemist op je TV (via je iPhone/iPod Touch)

Uitzending Gemist op je TV Het bekijken van Uitzending gemist op je TV is al langer mogelijk. Via de digitale TV van UPC heb ik al een tijd direct toegang tot de programma’s en in prettige kwaliteit. Maar de gratis applicatie voor iPhone en iPod Touch voegde daar de mogelijkheid aan toe om waar je ook was afleveringen terug te kijken.

Met de nieuwe 1.1 versie van de applicatie (nog steeds gratis) is het cirkeltje eigenlijk rond. Je kunt de video namelijk nu ook vanuit de iPhone of de iPod Touch naar je TV sturen. Dat ziet er niet zo goed uit als wanneer ik dat via UPC doe, maar de kwaliteit is best om aan te zien. Zeker als je onthoudt dat het natuurlijk wel via een wifi-verbinding, naar dat kleine apparaatje verstuurd wordt en dan van daaruit naar die grote TV.

Op de foto (gemaakt met mijn iPhone 3GS) zie je een iPod Touch 2e generatie die in een iPod video dock (van de eerste generatie iPod video) staat en zo verbonden is aan mijn TV. De officiële kabels waar je dat rechtstreeks (dus zonder dock) mee kunt doen kosten bij Apple 45 euro (er zijn via eBay goedkopere kabels te koop, maar bij de goedkope die ik daar zag stond uitdrukkelijk dat ze niet bij de iPhone 3GS of OS versie 3.0 of hoger werken, let op voor je iets bestelt!!) dus helemaal gratis is het aansluiten niet.
Maar Slingplayer voor de iPhone kan dit nog niet, dus toppie weer van de publieke omroepen!