feb 182010
 

Uitzending Gemist op je TV Het bekijken van Uitzending gemist op je TV is al langer mogelijk. Via de digitale TV van UPC heb ik al een tijd direct toegang tot de programma’s en in prettige kwaliteit. Maar de gratis applicatie voor iPhone en iPod Touch voegde daar de mogelijkheid aan toe om waar je ook was afleveringen terug te kijken.

Met de nieuwe 1.1 versie van de applicatie (nog steeds gratis) is het cirkeltje eigenlijk rond. Je kunt de video namelijk nu ook vanuit de iPhone of de iPod Touch naar je TV sturen. Dat ziet er niet zo goed uit als wanneer ik dat via UPC doe, maar de kwaliteit is best om aan te zien. Zeker als je onthoudt dat het natuurlijk wel via een wifi-verbinding, naar dat kleine apparaatje verstuurd wordt en dan van daaruit naar die grote TV.

Op de foto (gemaakt met mijn iPhone 3GS) zie je een iPod Touch 2e generatie die in een iPod video dock (van de eerste generatie iPod video) staat en zo verbonden is aan mijn TV. De officiële kabels waar je dat rechtstreeks (dus zonder dock) mee kunt doen kosten bij Apple 45 euro (er zijn via eBay goedkopere kabels te koop, maar bij de goedkope die ik daar zag stond uitdrukkelijk dat ze niet bij de iPhone 3GS of OS versie 3.0 of hoger werken, let op voor je iets bestelt!!) dus helemaal gratis is het aansluiten niet.
Maar Slingplayer voor de iPhone kan dit nog niet, dus toppie weer van de publieke omroepen!

feb 182010
 

Volgens nu.nl is het eind volgende maand dan eindelijk zover. Dan gaat de eerste intercity van de Nederlandse Spoorwegen met (gratis!) internet aan boord eindelijk rijden. Streven is om eind dit jaar ruim een derde van de intercity’s met een internetverbinding uit te rusten.

We hebben er lang op moeten wachten, ik heb in het vorige overzichtsbericht afgelopen november al aangegeven dat er zeker nog een heleboel kinderziektes zullen zijn zodat we nog wel een tijdje vooruit kunnen met het hoofdschuddend schrijven over de NS en internet in de trein. Maar zonder flauwekul: als het ze inderdaad lukt om dit jaar een derde van hun intercity’s uitgerust te krijgen met internet en het tegen die tijd vergelijkbaar of beter is qua stabiliteit dan pak hem beet een gemiddelde 3G verbinding zoals ik die op mijn iPhone heb, dan verdienen ze allemaal een dikke vette pluim en dan mogen ze hun bonus houden.

 Reacties uitgeschakeld voor Het is nu bijna zover: internet in de trein!  Tags: , ,

Een oneindig grote USB-stick

 Gepubliceerd door om 18:06  Hardware
feb 182010
 

Nee, het is natuurlijk niet echt een USB-stick met een oneindig grote hoeveelheid opslag op de stick zelf. Maar voor veel apparaten, met name dus apparaten die alleen met ‘gewone’ USB-sticks overweg kunnen zal deze Infinitec USB-stick wel die indruk wekken.

Het concept is geniaal: je hebt er niet één, maar twee nodig. De ene stick sluit je aan op de computer waar de bestanden staan die je beschikbaar wilt maken. De andere sluit je aan op je PS3, je XBOX 360, je Wii, je printer, noem maar op. Een apparaat dat bestanden van een USB-stick kan lezen. De Infinitec USB-stick heeft echter geen Flash-geheugen aan boord, maar bevat een complete draadloze internetverbinding. En dan ook nog eentje waarvoor het niet nodig is om software te kunnen installeren (zoals bij ‘gewone’ USB adapters voor draadloze netwerken).
Je kunt het dus ook gebruiken om snel een ad-hoc netwerk tussen twee computers tot stand te brengen, je stopt de ‘ontvangende’ kant in de computer waar je bestanden naar toe over wilt zetten en die computer ziet een USB-stick met daarop alle bestanden die je aan de zendende kant gedeeld hebt.

Het is nog niet bekend wat een set moet gaan kosten, en er zullen in het gebruik ongetwijfeld nog wel een paar haken en ogen aan blijken te zitten. Zo ben ik benieuwd of het ook twee kanten op kant, dus dat de ‘ontvanger’ er bestanden mee op kan slaan. En of pairing van de zendende stick met de broncomputer altijd echt zo eenvoudig werkt zal ook moeten blijken. En wat als je een verbinding tussen een NAS en je PS3 wilt opzetten? Dus waarbij beiden geen ‘gewone’ computer zijn?
Maar als concept sowieso heel interessant.

(getipt door Engadget)

 Reacties uitgeschakeld voor Een oneindig grote USB-stick  Tags: ,