Kindle DX nu ook internationaal verkrijgbaar

Kindle DXVanaf dit moment kun je via de Amazon.com website nu ook vanuit Nederland de Kindle DX bestellen. Dit is de “grote” Kindle, die uitstekend geschikt is voor het lezen van A4 bestanden. Je hoeft hem nu dus niet meer zelf te importeren, maar kunt hem rechtstreeks bij Amazon bestellen en laten leveren. Belangrijk voordeel ten opzichte van de Kindle DX “US” (die overigens nu helemaal niet meer geleverd wordt) is dat je nu ook in Nederland gebruik kunt maken van het Amazon Whispernet.

Nadeel blijft, net als bij de Kindle 2 dat niet alle boeken internationaal beschikbaar zijn, er geen gratis boeken voor de Kindle (DX) internationaal beschikbaar zijn en dat de boeken iets duurder zijn.

De Kindle DX is niet goedkoop. Als je hem besteld inclusief de (absoluut noodzakelijke hoes) dan betaal je (inclusief verzendkosten en reservering voor BTW en inklaringskosten) $675,76 dat is omgerekend op dit moment ongeveer €472,20. Dat is iets minder dan wanneer je hem via een omweg liet komen (en je moest BTW en inklaringskosten betalen.

Het hoe dan ook nog steeds een stuk goedkoper  dan de iRex Digital Reader 1000S, je zult je dus moeten afvragen of het touchscreen van de iRex je die extra 200 euro waard is. Ik zou het er niet voor over hebben, ik heb geen moment spijt gehad van de aanschaf van mijn DX. Maar uiteraard moet je dat helemaal zelf weten, ik verdien er niks aan als je eentje koopt. 🙂

Levering start op 19 januari 2010.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Pierre Gorissen, Peter. Peter heeft gezegd: RT : Kindle DX nu ook internationaal verkrijgbaar http://bit.ly/7JxcAH Gauw dumpen voordat de Tablet komt? […]

Wilfred Rubens
12 jaren geleden

Dit keer toch maar bestellen? Of kan ik beter op een vervolg blog post van je wachten? 😉

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
12 jaren geleden

Nu kom ik toch wel in verleiding om er een aan te schaffen. De Irex is een ramp om mee te werken, maar heeft wel zijn schermgrootte mee. Maar aangezien ik met mijn Sony nu ook goed uit de voeten kan denk ik dat ik het daar maar even bij hou.

@Wilfred. Waarvoor wil jij de DX gaan gebruiken? Als hij voldoet aan jou wensen en je hem echt wilt gaan gebruiken, moet je hem gewoon bestellen. Als je wilt wachten op de volgende techniek die beter is, kun je volgens mij blijven wachten. Ik denk niet dat je de keuze om wel of niet te bestellen daar vanaf moet laten hangen.
Ik zou aanraden om eerst voor jezelf de afweging te gaan maken of deze eReader aan jou eisen voldoet. En of je daadwerkelijk denkt de eReader nodig te hebben. En dan op basis hiervan een keuze te maken. Misschien dat jij uiteindelijk beter een Sony of bebook kunt aanschaffen, eigenlijk geen eReader nodig hebt of toch zeker wel voor de Kindle DX moet gaan.
Laat je keuze in ieder geval afhangen van een afgewogen keuze ipv de angst niet het laatste nieuwe snufje te hebben.

trackback
12 jaren geleden

Social comments and analytics for this post…

This post was mentioned on Twitter by PeterMcAllister: Kindle DX nu ook internationaal verkrijgbaar http://bit.ly/7JxcAH

Carlo
Carlo
12 jaren geleden

hoewel A4 kunnen lezen een must is, vind ik dit een hoge prijs voor alleen een ebook/pdf lezer.

De nieuwe “slate” alternatieven komen er nu aan. Gisteren heeft HP zijn slade gepresenteerd op de CES (die van de komkommertijd), zie bijv: http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?id=2521567. De geruchten dat Apple ook heel snel komt met zo’n oplossing zijn er ook al langer.

Een apparaat met mogelijkheden van internet – lezen-kleur etc, maar handzamer dan een notebook lijkt mij interessanter. Die Entourage ziet er voor mij toch nog te groot/onhandig uit.

Maar moet die slate oplossingen van HP of Apple natuurlijk nog wel in het echt zien om te ondervinden of je lezen daar echt lang en goed op gaat. Volgens mij is het wachten daarop wel de moeite waard, zeker nu de eerste echte apparaten getoond worden (nog niet leverbaar).