jan 062010
 

Kindle DXVanaf dit moment kun je via de Amazon.com website nu ook vanuit Nederland de Kindle DX bestellen. Dit is de “grote” Kindle, die uitstekend geschikt is voor het lezen van A4 bestanden. Je hoeft hem nu dus niet meer zelf te importeren, maar kunt hem rechtstreeks bij Amazon bestellen en laten leveren. Belangrijk voordeel ten opzichte van de Kindle DX “US” (die overigens nu helemaal niet meer geleverd wordt) is dat je nu ook in Nederland gebruik kunt maken van het Amazon Whispernet.

Nadeel blijft, net als bij de Kindle 2 dat niet alle boeken internationaal beschikbaar zijn, er geen gratis boeken voor de Kindle (DX) internationaal beschikbaar zijn en dat de boeken iets duurder zijn.

De Kindle DX is niet goedkoop. Als je hem besteld inclusief de (absoluut noodzakelijke hoes) dan betaal je (inclusief verzendkosten en reservering voor BTW en inklaringskosten) $675,76 dat is omgerekend op dit moment ongeveer €472,20. Dat is iets minder dan wanneer je hem via een omweg liet komen (en je moest BTW en inklaringskosten betalen.

Het hoe dan ook nog steeds een stuk goedkoper  dan de iRex Digital Reader 1000S, je zult je dus moeten afvragen of het touchscreen van de iRex je die extra 200 euro waard is. Ik zou het er niet voor over hebben, ik heb geen moment spijt gehad van de aanschaf van mijn DX. Maar uiteraard moet je dat helemaal zelf weten, ik verdien er niks aan als je eentje koopt. 🙂

Levering start op 19 januari 2010.

Deel dit bericht:

  7 reacties aan “Kindle DX nu ook internationaal verkrijgbaar”

 1. Dit keer toch maar bestellen? Of kan ik beter op een vervolg blog post van je wachten? 😉

  • De “nadelen” van de Kindle 2 blijven (zoals ik ook schrijf). Ik ga de DX uiteraard niet nóg een keer bestellen, één DX is voldoende. 🙂
   Voor het overige blijft het koffiedik kijken. Komt de Skiff Reader in 2010 daadwerkelijk op de markt? Wat gaat de iTablet van Apple straks blijken te zijn? Het is een markt in ontwikkeling waarbij er echter heel veel vaporware is.
   Dit is een product dat je gegarandeerd eind deze maand in huis kunt hebben en waarvan ik uit ervaring kan zeggen dat ik er nog steeds veel gebruik van maak. Komt er in de loop van dit jaar iets dat beter is? Vast wel. Komt er volgend jaar iets wat beter is? Zeker wel.

 2. Nu kom ik toch wel in verleiding om er een aan te schaffen. De Irex is een ramp om mee te werken, maar heeft wel zijn schermgrootte mee. Maar aangezien ik met mijn Sony nu ook goed uit de voeten kan denk ik dat ik het daar maar even bij hou.

  @Wilfred. Waarvoor wil jij de DX gaan gebruiken? Als hij voldoet aan jou wensen en je hem echt wilt gaan gebruiken, moet je hem gewoon bestellen. Als je wilt wachten op de volgende techniek die beter is, kun je volgens mij blijven wachten. Ik denk niet dat je de keuze om wel of niet te bestellen daar vanaf moet laten hangen.
  Ik zou aanraden om eerst voor jezelf de afweging te gaan maken of deze eReader aan jou eisen voldoet. En of je daadwerkelijk denkt de eReader nodig te hebben. En dan op basis hiervan een keuze te maken. Misschien dat jij uiteindelijk beter een Sony of bebook kunt aanschaffen, eigenlijk geen eReader nodig hebt of toch zeker wel voor de Kindle DX moet gaan.
  Laat je keuze in ieder geval afhangen van een afgewogen keuze ipv de angst niet het laatste nieuwe snufje te hebben.

 3. Wilfred, je zou natuurlijk ook nog voor de Entourage Edge eBook kunnen gaan. 😉

 4. hoewel A4 kunnen lezen een must is, vind ik dit een hoge prijs voor alleen een ebook/pdf lezer.

  De nieuwe “slate” alternatieven komen er nu aan. Gisteren heeft HP zijn slade gepresenteerd op de CES (die van de komkommertijd), zie bijv: http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?id=2521567. De geruchten dat Apple ook heel snel komt met zo’n oplossing zijn er ook al langer.

  Een apparaat met mogelijkheden van internet – lezen-kleur etc, maar handzamer dan een notebook lijkt mij interessanter. Die Entourage ziet er voor mij toch nog te groot/onhandig uit.

  Maar moet die slate oplossingen van HP of Apple natuurlijk nog wel in het echt zien om te ondervinden of je lezen daar echt lang en goed op gaat. Volgens mij is het wachten daarop wel de moeite waard, zeker nu de eerste echte apparaten getoond worden (nog niet leverbaar).

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.