jan 062010
 

Kindle DXVanaf dit moment kun je via de Amazon.com website nu ook vanuit Nederland de Kindle DX bestellen. Dit is de “grote” Kindle, die uitstekend geschikt is voor het lezen van A4 bestanden. Je hoeft hem nu dus niet meer zelf te importeren, maar kunt hem rechtstreeks bij Amazon bestellen en laten leveren. Belangrijk voordeel ten opzichte van de Kindle DX “US” (die overigens nu helemaal niet meer geleverd wordt) is dat je nu ook in Nederland gebruik kunt maken van het Amazon Whispernet.

Nadeel blijft, net als bij de Kindle 2 dat niet alle boeken internationaal beschikbaar zijn, er geen gratis boeken voor de Kindle (DX) internationaal beschikbaar zijn en dat de boeken iets duurder zijn.

De Kindle DX is niet goedkoop. Als je hem besteld inclusief de (absoluut noodzakelijke hoes) dan betaal je (inclusief verzendkosten en reservering voor BTW en inklaringskosten) $675,76 dat is omgerekend op dit moment ongeveer €472,20. Dat is iets minder dan wanneer je hem via een omweg liet komen (en je moest BTW en inklaringskosten betalen.

Het hoe dan ook nog steeds een stuk goedkoper  dan de iRex Digital Reader 1000S, je zult je dus moeten afvragen of het touchscreen van de iRex je die extra 200 euro waard is. Ik zou het er niet voor over hebben, ik heb geen moment spijt gehad van de aanschaf van mijn DX. Maar uiteraard moet je dat helemaal zelf weten, ik verdien er niks aan als je eentje koopt. 🙂

Levering start op 19 januari 2010.