Skype op je TV

skype on tvIn eerste instantie had ik zoiets van “waarom zou ik nou Skype op mijn TV willen?” toen ik de aankondiging van Skype las.   Privé denk ik dat ik zeker geen TV zou aanschaffen alleen omdat hij toevallig ook Skype-ondersteuning aan boord heeft. Wat dat betreft hebben de ervaringen met de ASUS AiGuru SV1 zeker niet positief bijgedragen aan mijn beeld dedicated Skype devices. Maar goed, de kwaliteit die de LG en Panasonic TV’s zullen kunnen leveren ligtmet 720p HD video kwaliteit een stuk hoger en het scherm is ook een stuk groter dan bij de ASUS.

Nee, dit zou niet voor privé gebruik een uitkomst zijn, maar juist “zakelijk”. Videoconferencing is in het onderwijs dan weliswaar nog geen gemeengoed, de  hoge kosten van hoge kwaliteit en eenvoudig te gebruiken videoconferencing sets zijn hoe dan ook een extra drempel. De bandbreedte is er steeds vaker wel, maar 5.000 euro en (veel) meer voor een videoconferencing set is nou eenmaal niet voor iedereen beschikbaar is hoe dan ook nog een drempel. Het zal er dan ook een beetje vanaf hangen hoeveel meer de TV’s moeten gaan kosten. Indien ze meer dan €1.000,- gaan kosten dan zijn ze te duur. Blijven ze daar onder, dan zou het best een goede optie kunnen zijn voor het onderwijs. Mits de software ook zo opgezet is dat het gemakkelijk is om bijvoorbeeld van gebruiker te wisselen of om gesprekken op te zetten met “onbekende” contacten.

Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik vrees dat we, als ik volgend jaar dit bericht zou teruglezen, ook dan nog niet meer gezien hebben van dit product dan een aankondiging tijdens CES 2010.

(getipt door Mashable)

N.B. Met dank aan Willem Karssenberg voor het seintje dat er iets niet goed was met de “speciale tekens” in dit bericht. Lag niet aan jullie browser, weet niet precies wat er mis gegaan was, maar is nu weer gefixed.