ASUS AiGuru SV1 in the house

ASUS AiGuru SV1 (foto door: PiAir (Old Skool))

Goed nieuws en slecht nieuws vandaag. Het goede nieuws was dat er een enorme doos op me stond te wachten met daarin een wat kleinere doos met daar weer in een ASUS AiGuru SV1. Een standalone Skype video telefoon.
Het slechte nieuws was dat ondanks de uitbreiding van de mogelijkheden om met laptops en andere devices op het netwerk van Fontys te kunnen komen (mijn iPod Touch heeft nu geen probleem meer met het wifi netwerk) en het grote aantal opties dat de ASUS AiGuru SV1 heeft om via wifi of bekabeld netwerk verbinding te maken, het niet zomaar mogelijk is om op het netwerk te komen.

Voor thuisgebruik zou het geen enkel probleem moeten zijn, maar in een kantooromgeving moet je dus rekening houden met mogelijke problemen. Die zijn ook bij ons oplosbaar en als het meezit is dat redelijk snel gebeurt, waarvoor dank aan de personen die dat gaan doen.

Via een omweg kort toch al even getest. En ja, hij is absoluut “oma en opa proof”. Natuurlijk, het aansluiten zul je wellicht even voor ze moeten doen, maar daarna is het gebruiken ervan heel eenvoudig. Het apparaat kan niet veel (bellen of videoconferencen via Skype), dus het aantal opties is beperkt en overzichtelijk. Je selecteert een van de contacten in het Skype adresboek en belt. Of je neemt op als iemand jou belt. Heel eenvoudig. Met de picture in picture kun je zien of je zelf goed in beeld zit en de audio kan gewoon handsfree, of als je wilt via een headset die je op de achterkant aansluit.

Wat me een beetje tegen viel was de eerste indruk van de kwaliteit van het beeldschermpje. Zeker als ik dat vergeleek met de kwaliteit van de video van de ingebouwde camera.
Maar zoals gezegd, volgende week kan hij netjes bekabeld op ons netwerk. Ik heb een Skype account aangemaakt voor het ICT en Onderwijs Lab en die gebruik ik voor de AiGuru.

Dit exemplaar zal in Eindhoven moeten blijven, maar ik zie zo’n apparaat echt wel thuis op de kast staan. Natuurlijk, 270 euro is niet goedkoop, maar als je familieleden of kennissen ook op Skype te vinden zijn en je wilt privé ook eenvoudig op die manier voor ze bereikbaar zijn, werkt dit beter dan Skype steeds open hebben staan op een laptop. Het is wat goedkoper nog dan een eeePC en is toch meer gericht op “op de kast” staan.

Meer foto’s zijn hier te vinden

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
13 jaren geleden

Leuk ja, maar ik wacht nog wel een paar maanden tot ze voor 19 euro bij de Lidl in het rek liggen.

Pierre
13 jaren geleden

Dan denk ik dat je nog effe zult moeten wachten. Voor 199 euro in de uitverkoop zou wellicht nog een keer kunnen. Maar scheelt toch een 9 ;-)