Slingbox in een browser

Slingbox live - Klik voor grotere versie

In de VS komen steeds meer televisieprogramma’s volledig beschikbaar via internet, bijvoorbeeld via hulu.com. En ook Slingmedia, het bedrijf achter de Slingplayer voelt de druk om daar in mee te gaan. Via Sling.com krijg je daarom nu toegang tot zowel een grote hoeveelheid online beschikbare shows als je eigen slingbox thuis.
Je moet er wel een plugin in je browser voor installeren. Dat gaat in Firefox echter redelijk snel en probleemloos (al had ik zojuist last van een crash in Firefox). En daarna werkt het vergelijkbaar met de ‘gewone’ player inclusief afstandsbediening in de UPC kleuren en opmaak.
Leuk, als extra voor erbij, maar op mijn eigen laptop had ik de player uiteraard al ge├»nstalleerd staan, dus daar voegt het niet heel veel toe en of ik de plugin zomaar op de laptop/computer van iemand anders zou installeren om ‘even tv te kijken’ weet ik niet.

Daar komt bij dat de rest van Sling.com voor mensen buiten de VS nagenoeg nutteloos is. Net als bij hulu.com kun je 99% van de content alleen bekijken met een IP-adres dat herkent wordt als afkomstig uit de VS.
Sling HULU - Klik voor grotere versie
Ik vraag me af hoelang dat nog zo blijft. Want wat dat betreft liggen de aanbieders in Nederland toch wel erg ver achter.