Skype-in via XOIP nu mogelijk

Skype In - Klik voor grotere versie

Even heel snel een berichtje er tussendoor naar aanleiding van een mail van XOIP. Het is nu mogelijk om via XOIP, gratis, een Skype-In nummer in Nederland aan te vragen.
Dat betekent dat je een ‘gewoon’ telefoonnummer krijgt (let op! het is een 084-nummer dus de belkosten voor de persoon die jou belt kunnen variëren) kunt koppelen aan je Skype account. Anderen kunnen met een gewone telefoon dat nummer dan bellen en worden automatisch doorverbonden met jouw Skype client (of met bijvoorbeeld de Skype telefoon).

Je kunt er voor kiezen om je bestaande XOIP-nummer door te schakelen, maar je kunt ook een nieuw XOIP-nummer aanmaken hiervoor. Dat laatste heb ik gedaan, maar omdat ik vandaan gewoon moet werken, ga ik dat nummer nu dus even niet hier publiceren.

Bellen naar zo’n nummer kost de beller een starttarief van 4,5 eurocent en dan 20 eurocent per minuut. Daar komen dan eventueel extra kosten bovenop als je met een mobiele telefoon er naar toe belt. Niet goedkoop dus, zeker als je het vergelijkt met het Skype-out tarief van 2 eurocent per minuut dat jij betaald als je van Skype naar een vast nummer belt (25,3 cent bij bellen naar mobiel).

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Carl
Carl
13 jaren geleden

Jammer dat het zo duur is om een XOIP nummer te bellen!
Ik vond het wel gaaf nieuws!

Willem
13 jaren geleden

Bedankt voor de tip. Heb natuurlijk even snel een nummer geclaimd. Je weet tenslotte nooit waar het goed voor is..