Weinig animo voor glasvezel in Deurne?

Glasvezel in Deurne Het is natuurlijk niet het soort nieuws waar ze bij Onsbrabantnet op zullen zitten te wachten. Het Eindhovens Dagblad van vandaag weet te melden dat zich tot nu toe pas slechts enkele honderden mensen in Deurne hebben aangemeld voor hun dienst. De deadline voor aanmelden is 11 januari 2010.

Bij de eerste aankondiging in november 2009 was al duidelijk dat het een moeilijk te halen doelstelling zou zijn om 45% van de inwoners van Deurne over te laten stappen. Het is allemaal ook niet goedkoop, zelfs voor alleen internet betaal je 45 euro per maand al krijg je dan natuurlijk wel 150Mbit/sec upload en download. Het kost wat maar dan heb je ook wat.

Ik heb mezelf ook nog niet aangemeld, was/ben het wel van plan, maar ja het papierwerk is blijven liggen in de vakantie. Nu blijkt dat ze nog zo ver van het minimum aantal aanmelders zitten weet ik niet of ik het nou juist wel nog of maar helemaal niet meer doe. Veel nut zal het namelijk niet meer hebben.

Online Aanmelden

[update] Voor wat het waard is: ik heb me zojuist toch maar even online aangemeld.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
14 jaren geleden

Online aanmelden is mogelijk? Wat let je om zelf 500 mensen aan te melden? 😉

Raymond
14 jaren geleden

Ik mag toch hopen dat ze minstens een ip adres check hebben ingebouwd om meervoudige aanmeldingen via 1 pc te voorkomen. De ervaring met ons glasvezeltraject in Deventer leerde me echter dat het ook allemaal aanzienlijk low-tech ging, dus wie weet?

mark
mark
14 jaren geleden

Is een idee…een script maken en laten draaien dat er nog een 3000 aanmeldingen bij komen op diverse adressen, wellicht dat we dan nog kans maken… Alle gekheid op een stokje.. ben nu toch maar serieus aan het overwegen om van mijn ADSL 20 Mbit over te stappen op een fiber power abo van UPC nu het helaas niet doorgaat. Wie had dat gedacht dat ik nog ooit een keer zou terug gaan qua internet naar UPC nadat zij mij jaren geleden hadden afgeknepen qua snelheid omdat ik teveel downloadde in hun ogen…

mark
mark
14 jaren geleden

Gelukkig hebben ze het probleem dat als ze ons niet aansluiten ze niet verder kunnen richting Asten ed. Daardoor zullen de prijzen en aansluitcriteria wel worden aangepast, maar dan nog halen ze de 45% niet.

Hoofdoorzaak is die 45 euro p/m voor internet. De leek waarvan ze het moeten hebben qua aantal aanmeldingen ziet niet het gigantische snelheidsvoordeel en heeft dat ook niet nodig. Veel lager zal die prijs helaas niet kunnen. het kost nu eenmaal tussen de 1500 tot 2000 euro per woning om die aan te sluiten op glasvezel. Die zullen ze toch moeten terugverdienen.

Je hebt voor 20 euro per maand al 20mbit. Dat is meer dan genoeg voor de meeste gebruikers.

Ach het was een prachtig idee/gevoel..150 mbit up (Ik had al een eigen server in gedachten…).