Straks ook glasvezel in Deurne?

OnsBrabantNet - Klik voor grotere versie

Gisteren viel er een envelop op de mat met informatie van OnsBrabantNet. Mogelijk is volgend jaar ook Deurne aan de beurt om voorzien te worden van glasvezel.
Razendsnel internet
Wat betreft internet zou dat wel heftige specificaties opleveren: 150Mbit/sec upload én download!
Het snelste alternatief dat ik hier ken is Fiber Power 120 van UPC, met een upload van 10 Mbit/sec en een download van 120 Mbit/sec. Voor die snelheid betaal je bij UPC dan 70 euro per maand (boven op je TV-abonnement) terwijl het bij OnsBrabantNet dan (voor alleen internet) maar 45 euro per maand kost. Voor 5 euro per maand erbij neem je er ook een telefoonabonnement bij, of 9 euro inclusief onbeperkt bellen in Nederland.

TV-aanbod
Het TV-aanbod is helaas een stuk minder aantrekkelijk omdat er bijvoorbeeld geen hardeschijfrecorder geleverd wordt (kan worden?). En de “pauzeknop voor de TV” willen we hier thuis inmiddels echt niet meer kwijt.

Maar het duurt sowieso nog effe
Óf Deurne de beschikking krijgt over glasvezel is sowieso nog maar de vraag. Volgens de info moet dan voor 11 januari 2010 minimaal 45% van de bewoners overstappen. En dan gaan ze per september 2010 van start met de aanleg. Betekent dus dat je nu een beslissing moet nemen voor een dienst die je dan over ongeveer een jaar krijgt geleverd.
En ik kan niet inschatten of de inwoners van Deurne zo massaal op razendsnel internet zitten te wachten.

Wat doe ik?
Ik verwacht niet dat ik tijd vrij ga maken voor de informatie-bijeenkomsten die de komende weken gepland staan.
Ik wil wel nog wat meer weten over de belkosten (met name naar 0900 en 0877 nummers). Op dit moment ben ik aan bellen (abonnement + de kosten van via internet bellen) + internet (ADSL 10Mbit/sec download en 1Mbit/sec upload) per maand in totaal gemiddeld iets meer dan 46 euro kwijt. Als ik via OnsBrabantNet de internet + telefoondienst zou afnemen dan zou me dat 54 euro per maand gaan kosten (maar dan wel voor 150Mbit/sec upload en download). Per jaar 100 euro meer dus voor (voor huidige maatstaven) waanzinnige snelheden. Niet iets waar ik bij voorbaat nee tegen zeg.

En zoals altijd: ervaringen van klanten van OnsBrabantNet zijn natuurlijk van harte welkom!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Mark
Mark
14 jaren geleden

Ik zou zeggen meld je in ieder geval aan anders halen we de 45% niet. Snik…. Ik heb me aangemeld als fervent down/up loader. Kan haast niet wachten en hoop dat het doorgaat. (Als ik eerlijk ben ik heb ik ernstige twijfels of er wel genoeg animo in Deurne is voor het snelste internet van Europa!)Je krijgt na melding dat het doorgaat nog de mogelijkheid om je af te nemen diensten aan te passen.

Pierre
14 jaren geleden

Tja, dat is natuurlijk ook een manier om het te bekijken. Immers, ik hoef mijn bestaande ADSL-aansluiting niet perse op te zeggen. Dan zou het me 530 euro extra kosten, maar dan heb ik wel het snelste internet van Europa in de meterkast liggen.

Maar ik vrees met jou dat die 45% erg hoog is.