Geen YouTube meer op mijn HDX1000

 Gepubliceerd door om 22:20  Media
nov 202009
 
Geen YouTube meer op mijn TV (foto door: PiAir (Old Skool))
“On November 18, 2009 Syabas, makers of the award-winning Popcorn Hour product line, uploaded a message to their Media Service Portal that said, ‘As of Wednesday, December 2, 2009, YouTube will no longer be available to Popcorn Hour users.’
Please understand that this is neither a technical glitch nor a decision the company has voluntarily made. To be clear, Google has changed YouTube’s terms of service to exclude Set Top Boxes and other devices, and, as a result, Syabas has been asked to remove the content from their platform. We are working diligently with Google/YouTube to restore the service in the future.”

(bron)

Tja, jammer, helaas, maar voor mij no big deal. Ja, natuurlijk is het wel geinig om ook YouTube filmpjes op mijn TV te kunnen bekijken zonder reclame er in. Maar graag of niet hoor. Als het niet anders is dan kijk ik wel naar wat anders, of naar filmpjes op een andere site.

Al kun je er natuurlijk toch wel pareltjes vinden. Zoals onderstaand filmpje:

Bekijk video op YouTube

Gevonden na een tip van Torley en ook nu weer afkomstig van Weburbanist.

Straks ook glasvezel in Deurne?

 Gepubliceerd door om 19:22  Internet
nov 202009
 
OnsBrabantNet - Klik voor grotere versie

Gisteren viel er een envelop op de mat met informatie van OnsBrabantNet. Mogelijk is volgend jaar ook Deurne aan de beurt om voorzien te worden van glasvezel.
Razendsnel internet
Wat betreft internet zou dat wel heftige specificaties opleveren: 150Mbit/sec upload én download!
Het snelste alternatief dat ik hier ken is Fiber Power 120 van UPC, met een upload van 10 Mbit/sec en een download van 120 Mbit/sec. Voor die snelheid betaal je bij UPC dan 70 euro per maand (boven op je TV-abonnement) terwijl het bij OnsBrabantNet dan (voor alleen internet) maar 45 euro per maand kost. Voor 5 euro per maand erbij neem je er ook een telefoonabonnement bij, of 9 euro inclusief onbeperkt bellen in Nederland.

TV-aanbod
Het TV-aanbod is helaas een stuk minder aantrekkelijk omdat er bijvoorbeeld geen hardeschijfrecorder geleverd wordt (kan worden?). En de “pauzeknop voor de TV” willen we hier thuis inmiddels echt niet meer kwijt.

Maar het duurt sowieso nog effe
Óf Deurne de beschikking krijgt over glasvezel is sowieso nog maar de vraag. Volgens de info moet dan voor 11 januari 2010 minimaal 45% van de bewoners overstappen. En dan gaan ze per september 2010 van start met de aanleg. Betekent dus dat je nu een beslissing moet nemen voor een dienst die je dan over ongeveer een jaar krijgt geleverd.
En ik kan niet inschatten of de inwoners van Deurne zo massaal op razendsnel internet zitten te wachten.

Wat doe ik?
Ik verwacht niet dat ik tijd vrij ga maken voor de informatie-bijeenkomsten die de komende weken gepland staan.
Ik wil wel nog wat meer weten over de belkosten (met name naar 0900 en 0877 nummers). Op dit moment ben ik aan bellen (abonnement + de kosten van via internet bellen) + internet (ADSL 10Mbit/sec download en 1Mbit/sec upload) per maand in totaal gemiddeld iets meer dan 46 euro kwijt. Als ik via OnsBrabantNet de internet + telefoondienst zou afnemen dan zou me dat 54 euro per maand gaan kosten (maar dan wel voor 150Mbit/sec upload en download). Per jaar 100 euro meer dus voor (voor huidige maatstaven) waanzinnige snelheden. Niet iets waar ik bij voorbaat nee tegen zeg.

En zoals altijd: ervaringen van klanten van OnsBrabantNet zijn natuurlijk van harte welkom!