Camtasia Studio 6.0

 Gepubliceerd door om 14:03  Tools
okt 302008
 
Troy Stein - Techsmith (by PiAir (Old Skool))

Ook Techsmith staat hier op de informatiemarkt. En gisteren legden ze uit wat er allemaal nieuw is in versie 6.0 van Camtasia Studio die volgende week, de dag na de verkiezingen uit zal komen.
De meeste zaken aan de voorkant lijken wat mij betreft kleine aanpassingen, dus wat dat betreft kan ik de sprong van versie 5 naar 6 niet verklaren. Natuurlijk de knoppen zijn wat groter (weet niet of dat handiger is), maar wezenlijk lijkt daar niet veel te wijzigen.

Wel belangrijk is een verschil aan de achterkant. Techsmith heeft FLV, het Flash Video formaat, vervangen door MP4. Dat formaat heeft een veel hogere compressie bij een gelijke beeldkwaliteit. Knap daarbij is dat ze een SWF player (Shockwave Flash) gebruiken zodat het voor een kijker nog steeds niet persé noodzakelijk is om Quicktime te installeren om een screencast te kunnen bekijken. Flash is voldoende.

Zoals ik al zei, ik heb niet echt de indruk gekregen dat er andere belangrijke zaken gewijzigd zijn (wellicht is dit ook al genoeg), een reden temeer voor mij om de trial versie te downloaden om uit te proberen volgende week.

 Reacties uitgeschakeld voor Camtasia Studio 6.0  Tags:

Echo360 – The EchoSystem

 Gepubliceerd door om 13:48  Tools
okt 302008
 
Echo360

We zijn gisteren ook nog bij de stand van Echo360 geweest om te zien en te horen hoe hun nieuwe systeem werkt. Wij hebben de ‘oude’ versie gebaseerd op een PC met capturekaarten. Toen wij het systeem aanschaften was The EchoSystem nog niet definitief beschikbaar. Dat is inmiddels wel al geruime tijd zo, maar wij hebben zelf nog niet kunnen upgraden omdat de server die we ter beschikking hebben dat niet aan kan. Waar bij het oude systeem alles door het capturestation gedaan werd, is het nu namelijk zo dat de server een deel van het conversiewerk voor zijn rekening neemt.

Nu baalde ik daar sowieso al van, maar nu ik het systeem gisteren gezien heb baal ik er helemaal van.
Een kort overzicht van de verschillen. Lees verder….

Obama Rally in Kissimee, Florida

 Gepubliceerd door om 12:49  Persoonlijk
okt 302008
 


Bill Clinten en Barrack Obama waren gisterenavond in Kissimee, Florida. Dat is een half uurtje rijden van Orlando en dus gingen we met een groepje van zo’n 20 Nederlanders (er waren meerdere groepjes die die kant op gingen) met een taxi busje er naar toe. Volgens de berichten waren er 36.000 mensen. Het was ongelofelijk om te zien hoe ordelijk alles verliep. Er vormde zich een vanzelf rij waar we meer dan een half uur in gestaan hebben. Geen dranghekken om die rij te vormen, geen ordetroepen, iedereen die kwam sloot gewoon aan het einde van de rij aan. Indrukwekkend.

Sowieso indrukwekkend dat er 36.000 mensen om 11 uur ’s avonds buiten gaan staan wachten totdat Bill Clinton en Barack Obama komen om hen toe te spreken.
Het “dit is historisch en ik wil er bij zijn” gehalte was erg hoog. Er waren heel wat mensen om ons heen die naar huis belden en dan de telefoon omhoog hielden om te laten horen dat ze er echt bij waren. En ik kan me er heel wat bij voorstellen. Het was een korte nacht, maar het was het absoluut waard.
Meer foto’s en filmpjes staan op Flickr.

Educause Woensdag #1

 Gepubliceerd door om 12:09  SURF
okt 302008
 
Apple Developer - Klik voor grotere versie

Nou, dat was lekker, ik werd meteen afgestraft voor het feit dat ik vandaag Twitter gebruikt heb als notitieblok tijdens de verschillende sessies. Het hotel is bezig met het upgraden van de wireless netwerk en ze hadden aangegeven dat tussen dinsdag en vrijdag er van tijd tot tijd een slechtere wifi verbinding zou zijn. Toen ik terug kwam in het hotel was er dus helemaal geen draadloos netwerk en dus ook geen notities op Twitter. Het netwerk is ook nu nog traag, maar het doet het weer.

Hoe dan ook, op woensdag, de eerste volle dag van de conferentie heb ik drie sessies bijgewoond. De eerste, algemene openingssessie door V.S. Ramachandran over “The Unique Human Brain: Clues from Neurology” was leuk, maar niet echt heel erg hard toepasbaar op de dagelijkse onderwijspraktijk, met uitzondering wellicht van zijn “booba kiki” voorbeeld.
Daarna moest ik het hele gebouw door (en dat gebouw is groot) om bij een sessie te komen van Apple over het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone en de iPod Touch. Die sessie was helaas niet handson, maar de uitleg over hoe je webapplicaties en native applicaties maakt voor de iPhone en de iPod Touch was van een lekker hoog en net gedetailleerd genoeg niveau om interessant te zijn.
Alles wat je nodig hebt kun je op deze pagina vinden. Lees verder….