Camtasia Studio 6.0

Troy Stein - Techsmith (by PiAir (Old Skool))

Ook Techsmith staat hier op de informatiemarkt. En gisteren legden ze uit wat er allemaal nieuw is in versie 6.0 van Camtasia Studio die volgende week, de dag na de verkiezingen uit zal komen.
De meeste zaken aan de voorkant lijken wat mij betreft kleine aanpassingen, dus wat dat betreft kan ik de sprong van versie 5 naar 6 niet verklaren. Natuurlijk de knoppen zijn wat groter (weet niet of dat handiger is), maar wezenlijk lijkt daar niet veel te wijzigen.

Wel belangrijk is een verschil aan de achterkant. Techsmith heeft FLV, het Flash Video formaat, vervangen door MP4. Dat formaat heeft een veel hogere compressie bij een gelijke beeldkwaliteit. Knap daarbij is dat ze een SWF player (Shockwave Flash) gebruiken zodat het voor een kijker nog steeds niet persé noodzakelijk is om Quicktime te installeren om een screencast te kunnen bekijken. Flash is voldoende.

Zoals ik al zei, ik heb niet echt de indruk gekregen dat er andere belangrijke zaken gewijzigd zijn (wellicht is dit ook al genoeg), een reden temeer voor mij om de trial versie te downloaden om uit te proberen volgende week.