Echo360 – The EchoSystem

Echo360

We zijn gisteren ook nog bij de stand van Echo360 geweest om te zien en te horen hoe hun nieuwe systeem werkt. Wij hebben de ‘oude’ versie gebaseerd op een PC met capturekaarten. Toen wij het systeem aanschaften was The EchoSystem nog niet definitief beschikbaar. Dat is inmiddels wel al geruime tijd zo, maar wij hebben zelf nog niet kunnen upgraden omdat de server die we ter beschikking hebben dat niet aan kan. Waar bij het oude systeem alles door het capturestation gedaan werd, is het nu namelijk zo dat de server een deel van het conversiewerk voor zijn rekening neemt.

Nu baalde ik daar sowieso al van, maar nu ik het systeem gisteren gezien heb baal ik er helemaal van.
Een kort overzicht van de verschillen.
Compact
Het nieuwe capturekastje is een compact doosje. Je bent niet meer afhankelijk van Windows XP op het capturestation, er draait nu een geïntegreerde Linux versie op. Beheer kan nog steeds via een browser.

Audio monitoren
Je kunt nu tijdens het capturen de audio meeluisteren (geen mislukte opnames meer dus omdat de microfoon op mute stond) en het binnenkomend VGA signaal bekijken op een monitor.

Hogere kwaliteit
De kwaliteit van de opnames is een stuk omhoog gegaan, de viewer heeft nu ook de mogelijkheid om tussen verschillende views te schakelen (video groot, VGA klein, of alleen video of alleen VGA zijn varianten die we bijvoorbeeld nu niet hebben).

Editen op de server
Je kunt opnames op de server bewerken. In deze versie kun je nog geen titels etc. toevoegen, maar je kunt wel stukken wegknippen, dus bijvoorbeeld een rommelig begin of als de (geplande) opname langer doorliep dan de sessie daadwerkelijk duurde.

Afscherming van opnames
Hoewel ik zelf het liefst alle opnames voor iedereen beschikbaar zou maken is de praktijk nou eenmaal dat onze instituten dat niet altijd willen. In deze versie van het systeem kun je dat op de server regelen op basis van de accounts in je LDAP server.

Streaming ingebouwd
Bij de huidige software moet je zelf streamingvoorzieningen leveren. Voor een Flash optie zoals wij gebruiken moet je dus nog eens 900 euro betalen voor een licentie op een Flash streaming server. Wij hebben dat nog niet gedaan en dan kun je pas navigeren als de hele presentatie gedownload is.
Bij de nieuwe software zit de streaming server bijgeleverd.

Prijs
En het mooiste is dat de prijs voor dit alles niet omhoog gegaan is. Je betaald nog steeds hetzelfde voor de licentie voor de capturesoftware (niet voor de serversoftware) en de prijs van het compacte kastje is wat lager dan dat je voor een PC gebaseerde oplossing zou betalen.

Kortom, ijzersterk product en indrukwekkende vooruitgang. Door zijn prijs/prestatie verhouding wat mij betreft zeker een concurrent voor MediaSite.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 jaren geleden

Hmmm….zet me aan tot denken want onze directeur heeft zeer positief gereageerd op de presentatie van het investeringsvoorstel door mij deze morgen.

Pierre
13 jaren geleden

Ik zou inderdaad nog even wachten met het de deur uit doen van een bestelling.