Nog meer NS – SL nieuws

 Gepubliceerd door om 16:54  Second Life
mei 132008
 
“Voor het testen van de OV-chipkaart is de NS op zoek naar personen die een virtuele reis langs de stations willen maken om het nieuwe systeem uit te proberen! Met de komst van de OV-chipkaart heeft de NS een aantal treinstations (waaronder Amersfoort en Groningen) gesimuleerd in Second Life. Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan één van deze tests. De test bestaat uit het maken van twee virtuele treinreizen en het invullen van een korte vragenlijst. Als beloning ontvang je hiervoor 500 Linden Dollar (L$).”

(bron)

Vroeg ik me afgelopen vrijdag waar de NS in Second Life aan het testen was met de OV-chipkaart, komt nu het bericht langs dat ze volgende week gaan testen met de chipkaarten.
De tests vinden plaats op dinsdag 20 en donderdag 22 mei a.s. tussen 18:00 en 21:00 uur en duren ongeveer 45 minuten. Je kunt je hier inschrijven.

Overigens, je hoeft er niet twee dagen drie uur lang bij te zijn. Bij het inschrijven kun je steeds aangeven welke blokken van steeds 1 uur je aanwezig kunt zijn. Daar kiezen zij er dan eentje uit.
Ik heb me natuurlijk meteen even aangemeld. Nu nog even afwachten of ik mee mag doen. Ik heb namelijk geen RL ervaring met de OV-chipkaart. Ik ben benieuwd.

mei 132008
 
Online presentatie Second Life (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik heb het presentatiebestand online gezet op Slideshare en op de wiki-pagina. Zodra de opname online komt zal ik daar ook naar verwijzen.
Als je doorklikt naar de foto bij Flicr dan zie je wat meer toelichting bij mijn opstelling aan deze kant.

Nu nog achterhalen waarom de Polycom ‘stotterend’ geluid doorgeeft aan onze streaming computer (niet aan de andere deelnemers in België) dan kunnen we ook dat laatste stukje optimaliseren. Want als het aan mij ligt blijft het niet bij deze ene keer vandaag.

[update] Het lijkt er op alsof we te goedkope kabels gekocht hebben. We hadden er twee getest die hetzelfde resultaat gaven, maar waarschijnlijk zijn ze beiden zelf bron van de storing. Zojuist met andere kabel getest en geen probleem.

mei 132008
 
Second Life 20080506 (foto door: PiAir (Old Skool))

Vanmiddag van 12:45 – 14:15 uur verzorg ik een videopresentatie over Second Life en Real Life. Ik zit dan in het ICT en Onderwijs Lab (S2/0.35), in Eindhoven. Via onze videoconferencing set wordt de presentatie dan live doorgestuurd naar de kijkers in België. Daar zitten ze dan op een aantal locaties (Gent, Oostende, Kortrijk, Heverlee) al weet ik nog niet precies hoeveel mensen er deze keer bij zullen zijn. Je kunt ook online meekijken vanaf andere locaties, dan moet je je even aanmelden via dit formulier.

Tijdens de presentatie staat ons backchannel weer open en we zullen de video+audio daar ook naar toe streamen. Die videostream zal overigens al veel eerder open staan dan de presentatie start, zodra ik er om 9 uur ben zet ik namelijk alles aan en kun je het lab van binnen zien.

Zoals je hebt kunnen lezen is Second Life vanochtend twee uur gepland down, maar het geheel zou weer ruim op tijd in de lucht moeten zijn en uiteraard heb ik e.e.a. ook zo voorbereid dat ik zonder Second Life toch het nodig kan vertellen.

Het verhaal zelf zal voor een groot deel introducerend zijn. We gaan er vanuit dat de meeste deelnemers nog geen praktijk-ervaring hebben als het gaat om het gebruik van Second Life en ik wil daarom een paar praktische zaken laten zien (in Second Life) voordat ik naar de Real Life – Second Life koppeling over ga en we gaan discussiëren over wat bedrijven en onderwijsinstellingen er nu te zoeken hebben.
Maar ook als ervaren Second Life gebruiker ben je natuurlijk van harte welkom om je mening te komen geven of om mee te kijken/luisteren.

Ik ben benieuwd hoe alles gaat. Technisch kan er het nodige mis gaan al ging het bij de tests vorige week zonder problemen. De computers aan onze kant (zowel voor de presentatie/demo als voor het streamen) zijn een stuk steviger dan waar ik voorheen dit soort zaken mee probeerde. Dat dat nogal verschil kan maken heb je vorige week kunnen zien aan de foto’s.
Maar het wordt sowieso een uurtje meerdere zaken in de gaten houden: de deelnemers die via de videoconference aanwezig zijn, de chatbox, eventuele deelnemers in Second Life.
Ben je in de buurt en wil je me aan het werk zien, in het lab is plaats voor meer personen. Zorg dan wel dat je er ruim op tijd (uiterlijk 12:30 uur) bent.

Het meeste werk ter voorbereiding was het weer actueel maken van de voorbeelden. Er zijn een aantal plekken in Second Life die vorig jaar als goed voorbeeld konden dienen en die dit jaar verlaten zijn.
Een overzicht van bronnen en materialen kun je vinden op de wiki pagina die ik er voor ingericht heb.

mei 132008
 
“At about 11:45pm Pacific this evening, we’ll make an in world announcement and disable logins shortly thereafter. At midnight, we’ll close all remaining resident connections to the grid and begin the installation process. We’re scheduling two hours for this work to allow for thorough testing.”

(bron)

Lekker, Second Life is down van 8:45 tot 10:45 uur vandaag. Dat zou dus geen probleem moeten opleveren voor mijn presentatie van 12:45 – 14:15 uur. Maar ik had liever gehad dat ze geen onderhoud hadden hoeven plegen op een dinsdag.