Videoseminarie Second Life

Second Life 20080506 (foto door: PiAir (Old Skool))

Vanmiddag van 12:45 – 14:15 uur verzorg ik een videopresentatie over Second Life en Real Life. Ik zit dan in het ICT en Onderwijs Lab (S2/0.35), in Eindhoven. Via onze videoconferencing set wordt de presentatie dan live doorgestuurd naar de kijkers in België. Daar zitten ze dan op een aantal locaties (Gent, Oostende, Kortrijk, Heverlee) al weet ik nog niet precies hoeveel mensen er deze keer bij zullen zijn. Je kunt ook online meekijken vanaf andere locaties, dan moet je je even aanmelden via dit formulier.

Tijdens de presentatie staat ons backchannel weer open en we zullen de video+audio daar ook naar toe streamen. Die videostream zal overigens al veel eerder open staan dan de presentatie start, zodra ik er om 9 uur ben zet ik namelijk alles aan en kun je het lab van binnen zien.

Zoals je hebt kunnen lezen is Second Life vanochtend twee uur gepland down, maar het geheel zou weer ruim op tijd in de lucht moeten zijn en uiteraard heb ik e.e.a. ook zo voorbereid dat ik zonder Second Life toch het nodig kan vertellen.

Het verhaal zelf zal voor een groot deel introducerend zijn. We gaan er vanuit dat de meeste deelnemers nog geen praktijk-ervaring hebben als het gaat om het gebruik van Second Life en ik wil daarom een paar praktische zaken laten zien (in Second Life) voordat ik naar de Real Life – Second Life koppeling over ga en we gaan discussiëren over wat bedrijven en onderwijsinstellingen er nu te zoeken hebben.
Maar ook als ervaren Second Life gebruiker ben je natuurlijk van harte welkom om je mening te komen geven of om mee te kijken/luisteren.

Ik ben benieuwd hoe alles gaat. Technisch kan er het nodige mis gaan al ging het bij de tests vorige week zonder problemen. De computers aan onze kant (zowel voor de presentatie/demo als voor het streamen) zijn een stuk steviger dan waar ik voorheen dit soort zaken mee probeerde. Dat dat nogal verschil kan maken heb je vorige week kunnen zien aan de foto’s.
Maar het wordt sowieso een uurtje meerdere zaken in de gaten houden: de deelnemers die via de videoconference aanwezig zijn, de chatbox, eventuele deelnemers in Second Life.
Ben je in de buurt en wil je me aan het werk zien, in het lab is plaats voor meer personen. Zorg dan wel dat je er ruim op tijd (uiterlijk 12:30 uur) bent.

Het meeste werk ter voorbereiding was het weer actueel maken van de voorbeelden. Er zijn een aantal plekken in Second Life die vorig jaar als goed voorbeeld konden dienen en die dit jaar verlaten zijn.
Een overzicht van bronnen en materialen kun je vinden op de wiki pagina die ik er voor ingericht heb.