Microsoft wil Yahoo! overnemen

 Gepubliceerd door om 13:44  Internet
feb 012008
 
“Microsoft Corp. is making an unsolicited $44.6 billion offer for Yahoo Inc., the Internet icon and one the best known Web portals, in a move to boost its competitive edge against Google Inc. in the online services market.”

(bron)

Jemig, dat zou me wel een overname zijn zeg. Het ging de laatste tijd niet goed met Yahoo!, afgelopen oktober was een aandeel nog $34 waard, gisteren nog maar $10 en het bod van Microsoft ($31 per aandeel) zat dan ook een stuk hoger. De prijs van het aandeel veerde daarom ook direct weer op naar inmiddels ongeveer dat bedrag. De beurs is overigens nog niet open, je kunt het actuele koersverloop van Yahoo! hier volgen.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft wil Yahoo! overnemen  Tags:

Twitter overname aanstaande?

 Gepubliceerd door om 07:45  Microblogging
feb 012008
 
“Twitter will announce an acquisition deal in the next few days. His purely speculative thoughts, Google. We sure hope not.”

(bron)

Er is niets zo fijn als Web 2.0 gerelateerde geruchten. Het bericht dat Twitter sinds gisteren geen gebruik meer maakt van de diensten van Joyent die tot nu toe de infrastructuur leverde voor Twitter voedt de geruchten dat Twitter zichzelf klaar zou maken voor een overname. Door wie is (uiteraard) nog speculeren. Een overname zou niet vreemd zijn na de eerdere overname van Jaiku door Google, maar of het voor Google logisch is om nu ook Twitter binnen te halen? Het zou ze in één klap wel in een heel sterke positie op het gebied van Microblogging zetten, maar ik kan me ook voorstellen dat juist een van de andere spelers probeert een positie veilig te stellen.
Wordt vast heel snel vervolgd.
[update 14:22] TechCrunch noemt het Japanse telecom bedrijf NTT als mogelijke grote investeerder.

 Reacties uitgeschakeld voor Twitter overname aanstaande?  Tags:
feb 012008
 
ICT en Onderwijs Lab

Gisteren weer een stapje richting het (eindelijk) afronden van de inrichting van ons ICT en Onderwijs Lab gezet: het grote doek met het ontwerp dat ook terug komt op de flyers (die nu echt elk moment binnen zullen komen) is opgehangen. De website is bijna klaar en dan kunnen we tenminste geïnteresseerden ook ergens naar toe sturen om te lezen/zien wat je in het Lab kunt verwachten.

Vooruitlopend daarop heb ik alvast een opname gemaakt met onze Apreso/Echo360 set van een presentatie die ik geef over de verschillende mogelijkheden in het lab. In mijn uppie, zonder publiek, maar het geeft een eerste indruk.
* Online bekijken
* MP3-downloaden
* enhanced podcast versie

Opnemen was simpel, een kwestie van kabel naar computer, kabel naar videocamera en klaar. Na het klikken op de stopknop ging alles daarna automatisch, het capturestation maakt de drie versies die je hierboven ziet en zet ze op de server.
Enige wat ik jammer vind is dat de automatisch gegenereerde navigatiepunten niet precies op de diaovergangen zitten. Dat is voor met name de enhanced versie niet zo heel handig. Eens kijken of dat nog aan te passen is.
Tot slot: we gebruiken nog geen streaming flash server, dus voor het navigeren naar andere stukken moet de presentatie eerst downloaden. Dat is iets wat over een maand of twee opgelost wordt, maar als het goed is zul je het ook nu nauwelijks merken.

Fontys University of Applied Sciences

 Gepubliceerd door om 06:43  Onderwijs
feb 012008
 
Fontys University of Applied Sciences - Klik voor grotere versie

Het is een discussie die al zo lang loopt als ik me kan herinneren (is dan op zich natuurlijk nog niet zó heel lang), hoe heet een Hogeschool in het buitenland. Nee, niet High School. Het begrip College komt in de buurt, maar gezien de varianten en het feit dat je in het Nederlands ook al het begrip collége hebt op MBO-niveau gaat daar de voorkeur niet naar uit.
Tot nu toe gebruikt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen het begrip University of Professional Education. En dat is nu aangepast in University of Applied Sciences. Fontys hoeft haar Engelstalige website niet aan te passen, daar stond dat al een tijd zo.

Zou ik nog meemaken dat we in Nederland het onderscheid tussen Universiteiten en Hogescholen net als in het Verenigd Koninkrijk, definitief opheffen? Of is dat nog steeds vloeken in de kerk? ;-) (getipt door ScienceGuide)