Twitter overname aanstaande?

“Twitter will announce an acquisition deal in the next few days. His purely speculative thoughts, Google. We sure hope not.”

(bron)

Er is niets zo fijn als Web 2.0 gerelateerde geruchten. Het bericht dat Twitter sinds gisteren geen gebruik meer maakt van de diensten van Joyent die tot nu toe de infrastructuur leverde voor Twitter voedt de geruchten dat Twitter zichzelf klaar zou maken voor een overname. Door wie is (uiteraard) nog speculeren. Een overname zou niet vreemd zijn na de eerdere overname van Jaiku door Google, maar of het voor Google logisch is om nu ook Twitter binnen te halen? Het zou ze in één klap wel in een heel sterke positie op het gebied van Microblogging zetten, maar ik kan me ook voorstellen dat juist een van de andere spelers probeert een positie veilig te stellen.
Wordt vast heel snel vervolgd.
[update 14:22] TechCrunch noemt het Japanse telecom bedrijf NTT als mogelijke grote investeerder.