Presentatie ICT en Onderwijs Lab

ICT en Onderwijs Lab

Gisteren weer een stapje richting het (eindelijk) afronden van de inrichting van ons ICT en Onderwijs Lab gezet: het grote doek met het ontwerp dat ook terug komt op de flyers (die nu echt elk moment binnen zullen komen) is opgehangen. De website is bijna klaar en dan kunnen we tenminste geïnteresseerden ook ergens naar toe sturen om te lezen/zien wat je in het Lab kunt verwachten.

Vooruitlopend daarop heb ik alvast een opname gemaakt met onze Apreso/Echo360 set van een presentatie die ik geef over de verschillende mogelijkheden in het lab. In mijn uppie, zonder publiek, maar het geeft een eerste indruk.
* Online bekijken
* MP3-downloaden
* enhanced podcast versie

Opnemen was simpel, een kwestie van kabel naar computer, kabel naar videocamera en klaar. Na het klikken op de stopknop ging alles daarna automatisch, het capturestation maakt de drie versies die je hierboven ziet en zet ze op de server.
Enige wat ik jammer vind is dat de automatisch gegenereerde navigatiepunten niet precies op de diaovergangen zitten. Dat is voor met name de enhanced versie niet zo heel handig. Eens kijken of dat nog aan te passen is.
Tot slot: we gebruiken nog geen streaming flash server, dus voor het navigeren naar andere stukken moet de presentatie eerst downloaden. Dat is iets wat over een maand of twee opgelost wordt, maar als het goed is zul je het ook nu nauwelijks merken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
13 jaren geleden

Mooie demo van wat jullie kunnen en doen in het ICT Lab. Mijn complimenten!

Annet
13 jaren geleden

Ik ben voor ons ROC ook net bezig met iets soortgelijks en heb hier heel veel ideeen en inspiratie uit opgedaan. Heel mooi allemaal! Nu maar hopen dat er veel gebruik van wordt gemaakt.