Fontys University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Sciences - Klik voor grotere versie

Het is een discussie die al zo lang loopt als ik me kan herinneren (is dan op zich natuurlijk nog niet zó heel lang), hoe heet een Hogeschool in het buitenland. Nee, niet High School. Het begrip College komt in de buurt, maar gezien de varianten en het feit dat je in het Nederlands ook al het begrip collége hebt op MBO-niveau gaat daar de voorkeur niet naar uit.
Tot nu toe gebruikt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen het begrip University of Professional Education. En dat is nu aangepast in University of Applied Sciences. Fontys hoeft haar Engelstalige website niet aan te passen, daar stond dat al een tijd zo.

Zou ik nog meemaken dat we in Nederland het onderscheid tussen Universiteiten en Hogescholen net als in het Verenigd Koninkrijk, definitief opheffen? Of is dat nog steeds vloeken in de kerk? ;-) (getipt door ScienceGuide)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen v B
Jeroen v B
13 jaren geleden

Maar ik help het je hopen Piere!

Ik denk dat er een hoop voordelen zitten aan het samenvoegen van het HBO en het WO. Waarschijnlijk zal dit de doorstroom van bachelors die ook een master titel gaan halen wel bevorderen.

Maar of dit daadwerkelijk ooit zal gebeuren betwijfel ik. Natuurlijk zitten hier ook weer nadelen aan en zullen er een hoop academici zijn die het hier niet mee eens zijn. Dan is de universiteit natuurlijk in eens een stuk minder exclusief ;)

PatriciaK
PatriciaK
13 jaren geleden

Als ik mijn collega’s in de UK mag geloven dan leeft daar juist de vraag of het onderscheid tussen de meer op onderzoek georienteerde universiteiten en de meer op de beroepspraktijk gerichte universiteiten niet in ere moet worden hersteld. Men vindt blijkbaar dat het kind indertijd met het badwater is weggegooid. Vooral het beroepenveld mist studenten die op universitair niveau praktijkgericht zijn opgeleid.

Pierre
13 jaren geleden

Maar de naamsverandering verandert toch niet automatisch iets aan de nuancering in de wijze waarop het onderwijs wordt ingericht?

Arjan van Ginneken
Arjan van Ginneken
13 jaren geleden

Je begeeft je op een hellend vlak dan, hè. Stap 1: naam identiek. Stop 2: fusie. Stap 3: verschuiving richting onderzoek.