Compaq 2170p

Compaq 2170p

Gisteren tot redelijk laat op pad geweest dus geen tijd voor het plaatsen van foto’s en eerste ervaringen met de Compaq 2170p Tablet PC.
Het is de nieuwste toevoeging tot de verzameling hardware die ondersteund wordt bij mijn werkgever al is het exemplaar dat ik heb voor het ICT en Onderwijs Lab niet standaard. Deze is namelijk niet voorzien van Windows XP (voorlopig nog het standaard OS bij Fontys) maar van Vista Business Edition.
Het was/is even wennen, maar dat was ook wel te verwachten. De TabletPC is een stuk compacter en gelukkig ook lichter dan de laptop die ik heb. Deels komt dat omdat het scherm kleiner is 12,1″ in plaats van 15″. Dat is vergelijkbaar met de Macbook, want ook dit beeldscherm is in de breedbeeldverhouding.
Daarnaast heeft de tabletPC geen DVD schijf in het systeem zelf zitten, die zit in een optionele portreplicator.
Nou is een DVD speler het onderdeel dat ik niet heel vaak nodig heb, zeker niet onderweg, dus die mis ik niet.
Zeker niet aangezien het waarschijnlijk toch ook bijdraagt aan die kilo verschil: 1,6 kg weegt hij.
Overigens ook weer niet zo licht als een ASUS eee PC, maar dat is natuurlijk ook geen eerlijk vergelijking. Want de Compaq is een volwaardige laptop. De processor is een Core2Duo op 1,2GHz, de schijf heeft 100GB aan ruimte en er zit 2GB aan intern geheugen in.

De Nederlandse handschriftherkenning in Vista is zoals ik me dat herinnerde van een eerste heel korte ervaring ermee tijdens de CEBIT afgelopen jaar. Ik weet niet of schrijven nou mijn favoriete bezigheid zal worden, maar dat is het op papier ook niet.
Wel mis ik het touchpad, ik moet het nu doen met het pookje óf de pen natuurlijk.

Bij gebruik in de trein, waar ik vaak gewoon video’s in iTunes zit te bekijken, of documenten door wil lezen, bevalt hij goed. Gewoon het scherm omklappen en op je schoot leggen. Is een stuk compacter en gemakkelijker te bekijken dan wanneer je naar je laptopscherm zit te kijken al was het maar omdat je voor documenten het beeld in de portrait richting zet en ze “rechtop” kunt lezen.
Voor breedbeeldvideo gebruik je de landscape weergave.

Tot zover nu even, moet ontbijt gaan maken hier. Ik heb gisterenavond er in ieder geval al Camtasia Studio op geïnstalleerd, er zullen dus nog wel een paar schermfilmpjes van komen zodra ik er de tijd voor kan vinden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
JoG
JoG
14 jaren geleden

Of is het de HP Compaq 2710p Business notebook pc?

Ik kan de 2170p namelijk niet online vinden anders dan hier…

Joost Geraets – OpenNieuws.nl

Pierre
14 jaren geleden

Oeps, verkeerde link opgenomen, dat was de link naar mijn laptop. Aangepast in het bericht.
Het is inderdaad de link die jij noemt.