ASUS Eee PC

Asus Eee

Elke hardware site heeft hem al lang een keer besproken, maar die hadden hem dan ook al veel eerder een keer in hun handen. Ik nog niet. Totdat Keith Russell vandaag tijdens de borrel van de Bazaar Conferentie in Utrecht zijn nieuwe aanwinst liet zien. Een mooie, kleine, zwarte ASUS Eee PC. Nog niet in Nederland in de winkel te koop, maar wel al online te verkrijgen. De foto hiernaast laat niet zien hoe klein het apparaat is, hieronder zie je een foto waarbij hij respectievelijk op en naast mijn gewone laptop staat en je ziet Wilfred Rubens met de Eee in handen.

Asus Eee Asus Eee Asus Eee

Alles is klein aan het apparaat. De hoeveelheid opslag is 4GB en dan hebben we het dus over het aanwezige Flash-geheugen, want een harde schijf heeft hij niet. Het schermpje is 7 inch met een resolutie van 800×480 al kun je via de externe VGA poort wel 1024×768 (hetzelfde als mijn grote laptop) versturen. Mooi detail is dat er een webcam ingebouwd zit in het scherm, uiteraard is er een koptelefoon uitgang en een microfoon ingang aanwezig.

Je zou er Windows XP op kunnen draaien, maar ik zou niet weten waarom. Met de Linux-distributie die er op staat, compleet met OpenOffice (tekstverwerker, presentatieprogramma, spreadsheetpakket), Firefox, Skype, Messenger, en nog wat andere software heb je volgens mij alles bij je wat je op zo’n apparaat zou willen kunnen doen.
Het is de computer die je mee wilt nemen als je geen computer mee wilt nemen. Hij weegt net iets minder 1 kg exclusief de voedingsadapter. De accu gaat helaas maar 3,5 uur mee, en je zult je iTunes collectie natuurlijk niet in zijn geheel mee kunnen nemen, maar hij heeft net als de nieuw iPod Touch via Wifi toegang tot alle data die je maar online hebt staan.

Ik had vandaag mijn laptop bij me omdat ik in de trein wilde kunnen werken aan een aantal documenten en omdat ik een aantal video’s in iTunes wilde bekijken.
Had ik een ASUS Eee PC bij me gehad dan had ik die documenten en films vanochtend even op een SD kaartje moeten zetten (mijn laptop heeft net als de Eee PC een ingebouwde kaartlezer hiervoor) en dan had ik een stuk minder meegedragen de hele dag.

Sowieso is zo’n klein apparaat een stuk minder storend voor je neus tijdens overleg of zoals vandaag tijdens de sessies.
Nu had ik mijn laptop steeds open om bijvoorbeeld foto’s te uploaden naar Flickr, aantekeningen te maken, links die genoemd werden online op te zoeken etc.
Dat had ik allemaal ook op die Eee PC kunnen doen.

Natuurlijk zou ik mijn laptop er niet voor willen inruilen, al was het maar omdat ik de harde schijf daarvan gemakkelijk vul en ik er ook zaken als het maken van schermfilmpjes, bewerken van video’s etc. op doe.
Maar voor dagen als vandaag zou ik hem zeker mee willen hebben.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Keith Russell
13 jaren geleden

Ha Pierre,
Nou ik heb hem net een weekend meegenomen naar Duitsland en hij is echt briljant. Probleem is wel dat ie erg kindvriendelijk is en ik dus de kids erachter vandaan moest slaan. Lijkt me ideaal voor in primair en voortgezet onderwijs in de klas. Typen is even wennen, maar kan goed, getuige ook deze post ;-) Ik zal maar eens over mijn ervaringen gaan bloggen :-)

Vledder
Vledder
13 jaren geleden

Ik vind het echt een supertof computertje. Mijn vriendin heeft ‘m vanuit Engeland laten overschepen.
En ik heb er dus al mee kunnen spelen!

Trouwens wel een aardige link: http://www.eee-pc.nl

NEO
NEO
13 jaren geleden

Een tof PC!
Wanneer is het overal beshiktbaar,
wel onder de ¤250?

Pierre
13 jaren geleden

@NEO: over het wanneer heb ik geen idee, voor die prijs verwacht ik hem hier sowieso niet snel.

Jurjen Punt
Jurjen Punt
13 jaren geleden

Hallo,

Wat ik zou willen weten is of er ook aansluiting op zitten om een UMTS/HSDPA modem op aan te sluiten (evt via USB)

En op welke wijze is deze te bestellen?

Pierre
13 jaren geleden

@Jurjen: Zie de link in dit bericht. Niet helemaal standaard, maar wel in te bouwen.