Geeks Rule!


Soms wordt wel eens de indruk gewekt dat ICT, internet, computers etc. ‘volwassen’ geworden zijn. Dat we inmiddels in het tijdperk van de ‘grote jongens’, bedrijven, serieuze zaken terecht gekomen zijn. Gelukkig blijkt van tijd tot tijd dat dat gelukkig nog niet het geval is. Afgelopen week bleek dat maar weer eens in de vorm van een aantal berichten en filmpjes.

Zoals bij jkkmobile waar je kunt zien hoe je een ASUS Eee PC kunt voorzien van een Touch Screen of een HSDPA mobiele internet connector zodat je echt overal internet hebt.
Eerder verwees ik je al naar de verschillende filmpjes van Johnny Chung Lee die met de Wiimote aan de slag gegaan is, terwijl anderen druk bezig zijn de Wii zelf te hacken.
En ook de Amazon Kindle blijkt verborgen functionaliteiten te hebben die uiteraard gevonden en ontsloten worden. En natuurlijk wordt er voor gezorgd dat je ook eBooks van anderen op de Kindle kunt lezen.
Het lijkt er overigens op dat de consoles en goedkope computer eindelijk de woonkamer aan het bereiken zijn.
Bij Robert Scoble stond een post over AppleTV v.s. de Mac Mini als het gaat om het op je TV aansluiten van een computer. En inderdaad, ik had bij de Wii browser dezelfde ervaring. Als het bekijken van foto’s en video via het netwerk met behulp van de Wii browser goed was geweest, dan was dat voor mij voldoende reden geweest om er eentje aan te schaffen. Dan was voor mij het feit dat ikzelf en de kinderen er ook spellen op konden spelen haast bijzaak geweest.
Maar die psychologische grens ligt op zo’n 300 euro maximaal. Niet toevallig de prijs die je ook ongeveer voor de ASUS Eee PC betaald. En ook de Amazon Kindle zit met $399 in dat bereik.

ASUS verwacht in 2008 een heleboel exemplaren van de Eee PC te verkopen. Ik dnk dat ze die verwachting waar kunnen maken als ze voldoende exemplaren van het apparaat kunnen aanslepen.
Apple zal de raad van Scoble serieus moeten nemen en met een Mac Mini achtig apparaat moeten komen voor de AppleTV-prijs. Net zoals overigens de makers van de iLead met een Kindle achtige prijs zullen moeten om hun apparaat enige kans van slagen te geven.
Want één ding is zeker: Geek Rule! en als je hun harten verovert, dan verover je de wereld. :-)