Wii Browser


Hij is al lang niet nieuw meer (bèta was een jaar geleden), maar omdat hij niet standaard meegeleverd wordt, én niet gratis is, duurde het even voordat ik met het Wii Internetkanaal aan de slag ging.
Stom eigenlijk, geld betalen voor een browser, zelfs al is het maar 5 euro.
Toch wilde ik er mee aan de slag om te kijken in hoeverre de Wii in combinatie met de TVersity software een volwaardig mediacentrum zou kunnen worden.
Nou kan ik je eerst het hele filmpje laten afkijken, maar ik zal je conclusie alvast geven: nog niet helemaal.

Als je een versie op hogere kwaliteit dan YouTube wilt zien, kijk dan hier bij Stage6.
En voor de duidelijkheid: de muziekjes die je hoort heb ik er niet onder gezet. Die hoor je bij de Wii!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Heb je de ondertiteling bij het filmpje nu gemaakt met Ulead Studio 11?
Ik kan me niet voorstellen (zeker voor jou) dat dat sneller werkt dan gewoon een voice-over inspreken, maar het werkt natuurlijk wel!

Pierre
13 jaren geleden

Ja, meet Ulead Video 11. Vanwege de manier van opnemen, Wii -> splitter (zodat één signaal naar de TV kan gaan) -> AD convertor (van analoog naar firewire) -> Firewire -> laptop, heb ik de voice-over niet meteen bij het opnemen ingesproken.
Vind ik achteraf toch een stuk minder ‘natuurlijk’ aanvoelen.

Na jouw reactie heb ik nog gekeken of dat zinvol zou zijn, maar ik ga dan sowieso veel meer praten dan nu in tekst. Dus alleen-tekst zoals nu heeft ook wel als voordeel (hoop ik) dat ik veel compacter ‘praat’.

Mooi is wel dat Ulead ook een export optie heeft voor SRT. De teksten die je nu in de video ziet kon ik probleemloos (zonder opmaak, maar mét tijdcodes) exporteren naar SRT formaat.
Dus je zou een combinatie kunnen maken van voice-over en dan Ulead Studio kunnen gebruiken voor het maken van de ondertiteling. Als je dan voor de export, de nu in mijn geval mee ingebakken ondertiteling verwijderd kun je de kijker eenvoudig keuzes bieden.