Razendsnelle innovatie bij VCASMO

VCASMO subtitles - Klik voor grotere versie

Kijk, dat is nog eens reageren op vragen van je gebruikers. Op 23 december stuurde ik, naar aanleiding van mijn post over Impuls Digitaal, een mail naar VCASMO met daarbij de opmerking dat het handig zou zijn als je de ondertiteling die je in VCASMO kunt maken (en al kon importeren) ook weer kon exporteren. Vandaag kreeg ik een mailtje terug dat het geïmplementeerd is!
Je kunt nu via “Main Menu > Community > View Subtitles” alle ondertitelingen zien die jij en anderen aan jouw presentaties hebben toegevoegd. Daar kun je ze downloaden. En via “Main Menu > Community > Edit Subtitles” kun je ondertitelingen die je zelf aan andere presentaties hebt toegevoegd zien en downloaden. Je kunt dus niet zoals bij dotSUB de ondertitelingen gemaakt door anderen downloaden als je niet zelf de eigenaar bent van de video. Vind ik niet echt een groot probleem.
Je kunt nu dus de ondertiteling voor een video maken bij VCASMO en dan downloaden om te gebruiken in een van de andere tools/sites die in de wiki beschreven worden.

Het was overigens niet de enige nieuwigheid die ik vandaag bij VCASMO tegen kwam. Instant VCASMO
Bij VCASMO was het tot nu toe noodzakelijk om een account aan te maken, je video te uploaden, de presentatie te uploaden, die twee te synchroniseren en dan was je klaar.
Dat kan nu sneller als je de materialen al ergens anders hebt staan. Je kunt een video die op YouTube staat combineren met een presentatie die bij Slideshare staat, zonder dat je daarvoor een account hoeft aan te maken bij VCASMO.
Dat heet Instant VCASMO.
VCASMO instant - Klik voor grotere versie Hieronder zie je een voorbeeld (niet door mij gemaakt) van een Sloodle filmpje bij YouTube + een presentatie bij Slideshare die aan elkaar gekoppeld zijn via VCASMO:

Voordeel is dat de twee deelbronnen ook nog individueel beschikbaar en te delen zijn (als je alleen de video of alleen de presentatie wilt koppelen). Er zit ook wel nadelen aan. Zo is er (nog) geen mogelijkheid om ondertiteling toe te voegen of om te reageren op de presentatie. Ik neem aan dat dit stap 1 is om te kijken of het concept aan slaat.

Hoe dan ook, het is duidelijk dat deze markt nog volop in beweging is!

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Arnoud Engelfriet
13 jaren geleden

VCASMO is een mooie dienst! Maar weet jij of je een vcasmo flash filmpje kunt downloaden?

Pierre
13 jaren geleden

Nee, ik kan niet achterhalen hoe je dat zou kunnen doen, wat ik zie is dat ze amfphp als verbinding tussen de Flash speler en de ‘achterkant’ en dat die de browser verteld dat de content die doorgestuurd wordt niet in de browser cache opgeslagen moet worden. Maar verder dan dat kom ik niet.

Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 jaren geleden

@Arnoud,
Je kunt natuurlijk wel een screencapture programma gebruiken om het filmpje "gewoon" op te nemen vanaf het scherm. Is simpel maar het werkt.
Verder is misschien zoiets wel werkbaar:
http://www.flash-screen.com/flashsaver
Er zijn meerdere van dat soort tools.

Gr. Patrick

Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 jaren geleden

Maar of het allemaal legaal is vraag ik me af.

http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz