ASUS Eee PC

 Gepubliceerd door om 22:36  Hardware
dec 142007
 
Asus Eee

Elke hardware site heeft hem al lang een keer besproken, maar die hadden hem dan ook al veel eerder een keer in hun handen. Ik nog niet. Totdat Keith Russell vandaag tijdens de borrel van de Bazaar Conferentie in Utrecht zijn nieuwe aanwinst liet zien. Een mooie, kleine, zwarte ASUS Eee PC. Nog niet in Nederland in de winkel te koop, maar wel al online te verkrijgen. De foto hiernaast laat niet zien hoe klein het apparaat is, hieronder zie je een foto waarbij hij respectievelijk op en naast mijn gewone laptop staat en je ziet Wilfred Rubens met de Eee in handen.

Asus Eee Asus Eee Asus Eee

Alles is klein aan het apparaat. De hoeveelheid opslag is 4GB en dan hebben we het dus over het aanwezige Flash-geheugen, want een harde schijf heeft hij niet. Het schermpje is 7 inch met een resolutie van 800×480 al kun je via de externe VGA poort wel 1024×768 (hetzelfde als mijn grote laptop) versturen. Mooi detail is dat er een webcam ingebouwd zit in het scherm, uiteraard is er een koptelefoon uitgang en een microfoon ingang aanwezig.

Je zou er Windows XP op kunnen draaien, maar ik zou niet weten waarom. Met de Linux-distributie die er op staat, compleet met OpenOffice (tekstverwerker, presentatieprogramma, spreadsheetpakket), Firefox, Skype, Messenger, en nog wat andere software heb je volgens mij alles bij je wat je op zo’n apparaat zou willen kunnen doen. Lees verder….

Deel dit bericht:

Flickr Uploadr versie 3

 Gepubliceerd door om 05:45  Tools
dec 142007
 
Flickr Uploader versie 3 - Klik voor grotere versie

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de Flickr Uploadr. Dat is een tooltje dat je installeert (beschikbaar voor Windows of Mac OS X) op je computer zodat je eenvoudig en snel foto’s kunt uploaden naar Flickr. Het voegt bij Windows o.a. een optie toe aan de rechtermuisknop waarmee je gewoon een of meerdere foto’s kunt selecteren en dan kunt kiezen voor “upload to Flickr”.
De nieuwe versie is een stuk uitgebreider dan de vorige, maar het is toch even de vraag of het de versie is die jij zou willen gebruiken (de oude versie is overigens ook nog te downloaden).
Heel handig is dat je eindelijk ook al voor het uploaden de titels van de foto’s kunt aanpassen. Dat was een actie die ik nu altijd na het uploaden in de browser moest doen.
Mooi is ook dat je dat individueel, dus per foto, kunt doen, maar ook voor elke willekeurige combinatie. Je selecteert gewoon de foto’s waarvan je bijvoorbeeld de titel, omschrijving, tag, set etc. wilt aanpassen en wijzigt die.

Jammer is eigenlijk wel dat er nog geen optie beschikbaar is om meteen coördinaten aan een foto toe te voegen. Lijkt me een logische volgende stap. Lees verder….

Deel dit bericht: