Flickr Uploadr versie 3

Flickr Uploader versie 3 - Klik voor grotere versie

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de Flickr Uploadr. Dat is een tooltje dat je installeert (beschikbaar voor Windows of Mac OS X) op je computer zodat je eenvoudig en snel foto’s kunt uploaden naar Flickr. Het voegt bij Windows o.a. een optie toe aan de rechtermuisknop waarmee je gewoon een of meerdere foto’s kunt selecteren en dan kunt kiezen voor “upload to Flickr”.
De nieuwe versie is een stuk uitgebreider dan de vorige, maar het is toch even de vraag of het de versie is die jij zou willen gebruiken (de oude versie is overigens ook nog te downloaden).
Heel handig is dat je eindelijk ook al voor het uploaden de titels van de foto’s kunt aanpassen. Dat was een actie die ik nu altijd na het uploaden in de browser moest doen.
Mooi is ook dat je dat individueel, dus per foto, kunt doen, maar ook voor elke willekeurige combinatie. Je selecteert gewoon de foto’s waarvan je bijvoorbeeld de titel, omschrijving, tag, set etc. wilt aanpassen en wijzigt die.

Jammer is eigenlijk wel dat er nog geen optie beschikbaar is om meteen coördinaten aan een foto toe te voegen. Lijkt me een logische volgende stap.
Waarom dat toch wellicht niet voor iedereen het meest geschikte tool? Nou, eigenlijk voornamelijk omdat het compacte en kleine er nu wel vanaf is. Het is echt een volledige applicatie die je opent. Dat gaat nog steeds best snel, maar zoals je aan de verkleinde schermafbeelding ziet is het een bijna schermvullend iets.

Maar vanwege de titel-edit optie blijft hij bij mij zeker staan. Maar ja, ik heb dan ook 5.461 foto’s bij Flickr staan (waarvan 3.174 publiek), dus ik stuur er nog wel eens wat foto’s naar toe.

De nieuwe statistieken-pagina van Flickr weet me overigens te vertellen dat dit de meest bekeken foto in mijn set is:
Edublogdinner Op zich toch wel weer maf, want aan de tags (“edublogger edublogdinner utrecht”) of de titel (“Edublogdinner”) zal het niet liggen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
14 jaren geleden

Ik moet bekennen dat ik inmiddels een stuk minder enthousiast ben over deze nieuwe versie. Er zijn een paar dingen die niet altijd goed werken:
* ik heb al een paar keer gehad dat ik foto’s selecteerde, dan rechtermuisknop "send to flickr" deed waarbij niet alle geselecteerde foto’s aan de uploader werden toegevoegd.
* vanochtend maakte de uploader een nieuwe set aan met dezelfde naam als een bestaande set nadat ik die bestaande set als doel geselecteerd had.
* gisteren was de uploader bij het uploaden steeds de verbinding kwijt met Flickr. Nu was de wifi-ontvangst niet optimaal, maar de upload via de website van Flickr waar je nu ook gemakkelijk meerdere foto’s tegelijkertijd kunt uploaden had geen enkel probleem met dezelfde hoeveelheid foto’s.

Ik ben benieuwd wanneer er een nieuwe versie beschikbaar komt.

duimdog
14 jaren geleden

Ik kan er ook nog niet erg enthousiast over worden. Ten eerste lukt het me niet om een afzonderlijke foto te selecteren en het ding staat nu al 10 minuten te uploaden zonder dat er wat gebeurt!

Overigens heb ik voor het van te voren taggen goede ervaringen met Picasa. Als je daar zoekwoorden toevoegt dan komen die als tags in de IPTC terecht en gaan ook mee naar Flickr.

Pierre
14 jaren geleden

Ik heb vanochtend versie 3.0.2 geprobeerd, maar toen die weigerde verbinding te maken met Flickr, terwijl die verbinding gewoon werkte heb ik hem gedeïnstalleerd en versie 2.5 geherinstalleerd.

moqub
14 jaren geleden

ook ik ben terug bij de oude. De nieuwe bleef hangen, zelfs na een herinstallatie. Don’t fix what isn’t broken gaat hier echt wel op :)

Moqub