Pandora’s doos is weer even open

Global Pandora - Klik voor grotere versie

Afgelopen mei moest de online muziekdienst Pandora besluiten de toegang tot haar dienst af te sluiten voor iedereen buiten de Verenigde Staten. Bij Pandora kun/kon je een artiest ingeven en je kreeg dan streaming muziek met gelijksoortige muziek/artiesten waarbij je kon aangeven of die muziek beviel of niet etc. En het mooie was dat het gewoon meestal klopte. Ik kwam regelmatig vanuit één startpunt achtereenvolgens een aantal artiesten / CD’s tegen die ik al gekocht had. Maar ook die ik nog niet gekocht had en net als bij Musicovery heeft Pandora een koppeling naar iTunes en Amazon.

Kortom hartstikke dom dat de licentieproblemen de reden waren van het afsluiten van toegang. De site controleert je IP-adres, herkent dat je waarschijnlijk in Nederland zit en laat je dan niet toe.
Er zijn een aantal opties om wél verbinding met Pandora te krijgen. De meest voor de hand liggende is het gebruik van een “proxy”. Daarbij loopt jouw internetverkeer via een server die er voor zorgt dat het lijkt alsof jij je in de VS bevindt.
Zie dit bericht voor een aantal opties op dat gebied. Soms hoeft je er helemaal niets voor aan te passen in je browser. Bij PandoraProxy.com bijvoorbeeld vul je gewoon de URL van Pandora (http://www.pandora.com/) in en je hebt toegang.

Het gemakkelijkst tot nu toe vind ik echter globalPandora. Gewoon http://globalpandora.com/ invoeren in je browser en je krijgt Pandora te zien. Ongetwijfeld hebben zij op de achtergrond een soortgelijke proxy lopen als die andere gebruiken, ongetwijfeld zal de site over een tijdje verdwenen zijn op last van allerlei ‘rechthebbenden’. Maar voorlopig kun je weer even.

Na 15 minuten vraagt Pandora om een (gratis) registratie. Je hebt een US postcode nodig. Je kunt “90001” gebruiken (Los Angeles, CA), het mailadres hoeft niet te bestaan maar je moet het wel onthouden als je een volgende keer wilt inloggen.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Arjan van Ginneken
Arjan van Ginneken
12 jaren geleden

Last.fm lijkt het nog wel gewoon te doen. Kweetnie waar die precies gevestigd is maar hé, who cares. Muziek is muziek.

Pierre
12 jaren geleden

Last.fm zit in Londen. Ik ken de regelgeving in het Verenigd Koninkrijk niet exact, maar waarschijnlijk is die dus wat flexibeler op dit punt.