Aflevering 301 van de EduKast

 Gepubliceerd door om 16:52  Edupodcast
okt 072007
 
Garageband Crash - Klik voor grotere versie

De eerste aflevering van jaargang 3 van de EduKast staat online. Een nieuwe jaargang met een test met een nieuwe tune en andere software. De EduKast is vandaag in zijn geheel gemaakt met de nieuwe versie van Garageband op de Macbook. Ik praat daar over en over het low-tech online zetten van presentaties.

Waar ik in de EduKast niet over praat is het feit dat deze aflevering er bijna niet geweest was. Net toen ik klaar was met opnemen en editen klapte Garageband er uit. Dat is me in 90 afleveringen nog dusdanig weinig overkomen dat ik er in ieder geval niet aan denk en gedacht had om tussentijds op te slaan. Je kunt in de screenshot zien dat ik wel alles nog kon zien, maar, net als bij Windows in zulke gevallen, niets anders kon doen dan de applicatie laten afsluiten. :-( Resultaat: alles weg!
Niet alleen de wijzigingen en de inrichting van de opname maar ook de ingesproken audio. Als die al ergens opgeslagen is gebleven op de Macbook, dan heb ik hem niet kunnen vinden.
Kortom, flink vloeken (sorry, dat lucht nou eenmaal meer op dan uithuilen) en opnieuw beginnen (al duurde het wel effe een minuut of vijf voordat ik daar aan toe was). De tweede keer heb ik natuurlijk na elke edit en/of knip op Command+S gedrukt.
Wie zei dat Macs zo vreselijk veel stabieler waren dan Windows dozen?! Ze lijken af en toe heel veel op elkaar.

Feedburner problemen

 Gepubliceerd door om 15:38  Algemeen
okt 072007
 

De problemen bij Feedburner lijken wat groter te zijn dan een gevoeligheid, want zowel hier als bij de EduKast worden de meest recente berichten niet in de respectievelijke Feedburner feeds getoond op het moment.
Het zou kunnen zijn dat ze bij Feedburner hard aan het werk zijn om de bug die misbruik toestaat op te lossen en dat ze daarom even het update mechanisme uitgezet hebben.

Excuus voor het ongemak en fijn dat je toch gewoon hier even langs komt (anders zou je dit bericht waarschijnlijk niet eens gevonden hebben).

[update] Te vroeg gesproken, de feeds werden zojuist bijgewerkt. Op zich nog steeds niet helemaal zoals gebruikelijk want normaal gesproken gebeurt het direct na een post als gevolg van de ‘ping‘ die Nucleus automatisch stuurt en niet pas 7 uur later.

 Reacties uitgeschakeld voor Feedburner problemen  Tags:

Feedburner gevoelig voor misbruik

 Gepubliceerd door om 08:15  Internet
okt 072007
 
Feedburner

Dave Winer maakt melding van een probleem bij Feedburner dat pas een probleem is omdat mensen willen dat het een probleem is.
Wat bedoel je?
OK, dat vergt wat meer toelichting:
Feedburner houdt bij hoeveel mensen jouw RSS-feed(s) bijhouden. Dat gebeurt door te kijken hoe vaak de feed opgehaald wordt. Elke keer als jij je RSS-lezer laat zoeken naar nieuwe berichten, dan wordt dat bij Feedburner geteld.

Maar er zijn ook RSS-lezers die je in je browser gebruikt, zoals Bloglines of Google Reader. Die sites halen niet voor elke abonnee die je daar hebt individueel je feed op, zou niet efficiënt zijn. Zij halen die informatie uiteraard maar één keer op.
Om er nou toch voor te zorgen dat Feedburner in die gevallen kan ‘tellen’ hoeveel abonnees je bijvoorbeeld via Bloglines hebt stuurt Bloglines die informatie mee als jouw feed wordt opgehaald. Dat gebeurt als onderdeel van de informatie waarin wordt aangegeven welke applicatie de feed ophaalt.

Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:
65.214.44.29 – – [09/May/2007:05:23:39 +0200] “GET /rss.xml HTTP/1.1” 304 – “-” “Bloglines/3.1 (http://www.bloglines.com; 382 subscribers)”
(ik gebruik hierbij het voorbeeld dat de Italiaan Paolo Valdemarin in de heldere uitleg op zijn weblog gebruikt).
Feedburner gebruikt die informatie als teller info.

Misbruik
Maar, die werkwijze kun je ook misbruiken. Met dit formulier is dat heel eenvoudig. Je vult de naam van je feed in en het aantal abonnees dat je extra wilt hebben en de site stuurt verzoeken naar Feedburner die vergelijkbaar zijn met de verzoeken die Bloglines normaal gesproken stuurt. Lees verder….

okt 072007
 
McDonalds Wi-Fi Here

Twee berichten op PCWorld waarvan je zou hopen dat ze op Nederland betrekking hadden:

“BT Group PLC is turning to its own broadband subscribers to help crack a nut that many governments and service providers have struggled with: Widespread Wi-Fi access.”

(bron)

“Fast food chain McDonald’s said on Saturday it would offer free wireless Internet access across its 1,200-strong restaurants in the UK, making it the country’s biggest provider of free wireless broadband access.”

(bron)

Toegegeven, ik kom niet zo heel vaak bij McDonalds, maar het zijn zo van die acties die vaak gevolgd worden door anderen die dat dan ook als ‘vanzelfsprekend’ onderdeel van de service zullen opnemen.

Actie van BT
De actie van British Telecom (de KPN van het Verenigd Koninkrijk) is eigenlijk een stuk opmerkelijker. Daar waar in Nederland mensen vaak/waarschijnlijk tegen de contractvoorwaarden van hun eigen internet-aansluiting in een FON-router aansluiten gaat BT het actief stimuleren bij hun klanten.

Wat is FON?
FON is een Spaans bedrijf dat er naar streeft om een wereldwijd WiFi netwerk tot stand te brengen. Gebruikers kunnen er voor kiezen om toegang gratis (‘Linus’) beschikbaar te stellen of tegen betalen (‘Bill’). Als zij dat gratis doen krijgen zij ook gratis de beschikking over toegang tot de rest van het netwerk. (zie ook FON op Wikipedia)

Potentiële groei
BT heeft 3 miljoen klanten (getal afkomstig van het FON weblog) en volgens het bericht bij PCWorld heeft de helft daarvan een abonnement dat hen in staat stelt te kiezen om deel te nemen aan FON. Dat zijn dus 1,5 miljoen potentiële en legale FON-hotspots extra. Als je bedenkt dat er wereldwijd ‘slechts’ 500.000 FON-gebruikers zijn dan kan het aantal hiermee flink omhoog gaan.

Eenvoudig
Die BT klanten hoeven geen nieuwe hardware te installeren, de FON-ondersteuning wordt via een automatische firmware update aan hun bestaande apparatuur toegevoegd.
Ik heb gisteren een tweet op Twitter voorbij zien komen (waar ik niet naar zal linken) die doet vermoeden dat het niet altijd even eenvoudig is om een FON-router aan de praat te krijgen, dus dat is ook alleen maar goed nieuws. Lees verder….

Nog 4 dagen wachten

 Gepubliceerd door om 07:20  Tools
okt 072007
 
Silverlight - Klik voor grotere versie

Nog 4 dagen wachten totdat versie 5 van Camtasia Studio beschikbaar is.
Eerder schreef ik al over:
* SmartFocus
* De nieuwe recorder
* Projectinstellingen voor afmetingen
* Transitions and callouts
* Verbetering in Flash Video uitvoer
* Bewerken in 30 beelden per seconden

Vandaag in de sneak peek een feature dat weliswaar ongeveer samenvalt met de release van versie 5, maar die je ook zult kunnen toepassingen in Camtasia versie 4. De screencast laat namelijk zien hoe je kunt exporteren naar WMV-formaat zodat je video compatible is met Microsoft Silverlight.
En daar kan ik eerlijk gezegd niet warm of koud van worden. Want persoonlijk heb ik geen enkele reden om dat te willen en ik kan ik geen voorbeeld verzinnen van mensen in mijn omgeving die dat persé zouden willen. Natuuurlijk, als je aan een project bezig bent waar dat een voorwaarde is, zul je er blij mee zijn.

Formaten die ik meestal gebruik zijn:
* Quicktime, geschikt voor iPod
* Quicktime, geschikt voor streaming en download (heeft markers, is groter dan de vorige)
* WMV, geschikt voor streaming en download
* WMV, geschikt voor pocket PC (gebruikt andere codec dan de vorige)
* FLV (Flash video)

Ik neem aan dat ik in mijn geval de streaming versie zou kunnen vervangen door een versie die Silverlight compatible is. Dan wil ik wel weten of dat betekent dat de stream alleen met Mediaplayer versie 11 te bekijken is. Want voor Camtasia versie 4 wordt uitgelegd dat je die versie van Mediaplayer moet installeren om de juiste codecs te hebben. Nou ja, we zullen zien.

Disclaimer: ik wordt niet betaald voor deze posts over Camtasia Studio v5. Ik heb zelf ook niet de beschikking over een bèta versie en moet dus af gaan op het informatie op de Visual Lounge weblog.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog 4 dagen wachten  Tags: