Aflevering 301 van de EduKast

Garageband Crash - Klik voor grotere versie

De eerste aflevering van jaargang 3 van de EduKast staat online. Een nieuwe jaargang met een test met een nieuwe tune en andere software. De EduKast is vandaag in zijn geheel gemaakt met de nieuwe versie van Garageband op de Macbook. Ik praat daar over en over het low-tech online zetten van presentaties.

Waar ik in de EduKast niet over praat is het feit dat deze aflevering er bijna niet geweest was. Net toen ik klaar was met opnemen en editen klapte Garageband er uit. Dat is me in 90 afleveringen nog dusdanig weinig overkomen dat ik er in ieder geval niet aan denk en gedacht had om tussentijds op te slaan. Je kunt in de screenshot zien dat ik wel alles nog kon zien, maar, net als bij Windows in zulke gevallen, niets anders kon doen dan de applicatie laten afsluiten. :-( Resultaat: alles weg!
Niet alleen de wijzigingen en de inrichting van de opname maar ook de ingesproken audio. Als die al ergens opgeslagen is gebleven op de Macbook, dan heb ik hem niet kunnen vinden.
Kortom, flink vloeken (sorry, dat lucht nou eenmaal meer op dan uithuilen) en opnieuw beginnen (al duurde het wel effe een minuut of vijf voordat ik daar aan toe was). De tweede keer heb ik natuurlijk na elke edit en/of knip op Command+S gedrukt.
Wie zei dat Macs zo vreselijk veel stabieler waren dan Windows dozen?! Ze lijken af en toe heel veel op elkaar.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
14 jaren geleden

Pierre,

Balen dat je hele #301 sneuvelde en je opnieuw kon beginnen.
Petje af dat je (ondanks je gezondheids toestand) het bijltje er niet bij neer gooide (en de Mac in de hoek smeet).
Nog meer petje af dat je het ondanks die enorme tegenslag toch nog een keer probeerde.
Resultaat: Perfect. Het was weer genieten :-)