Nog 6 dagen wachten

 Gepubliceerd door om 20:18  Tools
okt 052007
 
FLV verbeteringen - Klik voor grotere versie

Nog 6 dagen wachten totdat versie 5 van Camtasia Studio beschikbaar is. Het was vandaag lang wachten op de sneak peek. Er zat een foutje in de URL en het duurde even voordat die aangepast.
Eerder schreef ik al over:
* SmartFocus
* de nieuwe recorder
* projectinstellingen voor afmetingen
* Transitions and callouts

Vandaag een voor mij onzichtbare verbetering in de sneak preview. Het schijnt dat er mensen zijn die van tijd tot tijd onverklaarbare problemen hebben met de FLV (Flash Video) bestanden die Camtasia Studio kan genereren. Het voordeel van FLV als formaat is dat meer dan 90% van de browsers dat soort bestanden kan afspelen.
Het enige waar ik problemen mee had (maar dat was consistent en verklaarbaar) was dat de FLV’s die ik maakte niet in Macromedia Breeze (tegenwoordig Adobe Connect) afspeelden. Maar dat is op te lossen door de juiste instellingen te gebruiken.

Wel interessant is het natuurlijk als de conversie naar FLV inderdaad sneller geworden is. Sneller is bij dit soort conversies namelijk altijd beter. :-)
We zullen zien wat er morgen komt.

Disclaimer: ik wordt niet betaald voor deze posts over Camtasia Studio v5. Ik heb zelf ook niet de beschikking over een bèta versie en moet dus af gaan op het informatie op de Visual Lounge weblog.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog 6 dagen wachten  Tags:

Conferentie over Wiki’s en Educatie

 Gepubliceerd door om 16:13  Onderwijs
okt 052007
 
“Wikimedia Nederland organiseert op zaterdag 27 oktober voor de tweede keer de Wikimedia Conferentie Nederland. Het thema van dit jaar is ‘Wiki’s en Educatie’. Wiki’s, ondermeer bekend van de populaire encyclopedie Wikipedia, spelen een steeds belangrijkere rol binnen de educatieve wereld.”

(bron)

Op zaterdag 27 oktober ben ik ‘helaas’ nog niet terug van een weekje uitwaaien aan zee, anders had ik waarschijnlijk een vrije zaterdag besteed aan deze conferentie. Je kunt het volledige programma hier online vinden. De toegang bedraagt 35 euro inclusief een lunch bij voorinschrijving. Leden van Wikimedia Nederland betalen 15 euro (in beide gevallen bij inschrijving vóór vrijdag 12 oktober).

 Reacties uitgeschakeld voor Conferentie over Wiki’s en Educatie  Tags:
okt 052007
 
RondTable - Klik voor grotere versie

Ik heb net zitten kijken naar een filmpje dat Luc Van Braekel gemaakt heeft van een demo die gisteren door Miel Van Opstal gegeven werd van de Microsoft RoundTable.
De RoundTable is een “webcam” die een 360-graden beeld van zijn omgeving maakt. Je sluit hem gewoon via een USB-kabel aan op je computer en gebruikt dan Live Meeting en Office Communicator om een vergadering op te zetten. De RoundTable houdt via de ingebouwde microfoons in de gaten aan welke kant van de camera de spreker zit en kan daar dan automatisch op inzoomen (naast het panorama beeld).

De demo was indrukwekkend en hoewel we binnen Fontys geen gebruik maken van Live Meeting hebben we wél overal Office Communicator. Zelfs als dit alleen op de 2007 versie van Communicator werkt (we hebben nu Fontys-breed de 2005-versie in gebruik) dan zou dit natuurlijk sowieso iets zijn waar we meer van moeten weten.

En wat blijkt nou: Miel van Opstal kon in het filmpjes geen prijzen noemen omdat de RoundTable in België nu nog niet op de markt is, maar hij noemt Nederland wél als een van de landen waar hij al leverbaar is.
Ik ga meteen uitzoeken wie ik hier bij Microsoft voor moet hebben om minimaal een demo te regelen, maar natuurlijk ook om te ontdekken of hij enigszins betaalbaar is. Mocht de Microsoft verantwoordelijke in Nederland dit lezen voordat ik hem/haar weet te bereiken, neem hierover gerust rechtstreeks contact met me op.

[update 21:44] Hoewel ik nog niets officieel teruggehoord heb heeft de RoundTable waarschijnlijk toch nog best een pittig prijskaartje. Op dit blog staat: “Although not released for general availability, the Microsoft RoundTable is expected to retail for around $3,000 putting this in the category of high-end videoconferencing systems.”
Als je er vanuit gaat dat de prijs in euros vaak hetzelfde is als in dollars, dan is het een dure webcam.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft RoundTable beschikbaar in Nederland?  Tags: