Nog 6 dagen wachten

FLV verbeteringen - Klik voor grotere versie

Nog 6 dagen wachten totdat versie 5 van Camtasia Studio beschikbaar is. Het was vandaag lang wachten op de sneak peek. Er zat een foutje in de URL en het duurde even voordat die aangepast.
Eerder schreef ik al over:
* SmartFocus
* de nieuwe recorder
* projectinstellingen voor afmetingen
* Transitions and callouts

Vandaag een voor mij onzichtbare verbetering in de sneak preview. Het schijnt dat er mensen zijn die van tijd tot tijd onverklaarbare problemen hebben met de FLV (Flash Video) bestanden die Camtasia Studio kan genereren. Het voordeel van FLV als formaat is dat meer dan 90% van de browsers dat soort bestanden kan afspelen.
Het enige waar ik problemen mee had (maar dat was consistent en verklaarbaar) was dat de FLV’s die ik maakte niet in Macromedia Breeze (tegenwoordig Adobe Connect) afspeelden. Maar dat is op te lossen door de juiste instellingen te gebruiken.

Wel interessant is het natuurlijk als de conversie naar FLV inderdaad sneller geworden is. Sneller is bij dit soort conversies namelijk altijd beter. :-)
We zullen zien wat er morgen komt.

Disclaimer: ik wordt niet betaald voor deze posts over Camtasia Studio v5. Ik heb zelf ook niet de beschikking over een bèta versie en moet dus af gaan op het informatie op de Visual Lounge weblog.