Microsoft RoundTable beschikbaar in Nederland?

RondTable - Klik voor grotere versie

Ik heb net zitten kijken naar een filmpje dat Luc Van Braekel gemaakt heeft van een demo die gisteren door Miel Van Opstal gegeven werd van de Microsoft RoundTable.
De RoundTable is een “webcam” die een 360-graden beeld van zijn omgeving maakt. Je sluit hem gewoon via een USB-kabel aan op je computer en gebruikt dan Live Meeting en Office Communicator om een vergadering op te zetten. De RoundTable houdt via de ingebouwde microfoons in de gaten aan welke kant van de camera de spreker zit en kan daar dan automatisch op inzoomen (naast het panorama beeld).

De demo was indrukwekkend en hoewel we binnen Fontys geen gebruik maken van Live Meeting hebben we wél overal Office Communicator. Zelfs als dit alleen op de 2007 versie van Communicator werkt (we hebben nu Fontys-breed de 2005-versie in gebruik) dan zou dit natuurlijk sowieso iets zijn waar we meer van moeten weten.

En wat blijkt nou: Miel van Opstal kon in het filmpjes geen prijzen noemen omdat de RoundTable in België nu nog niet op de markt is, maar hij noemt Nederland wél als een van de landen waar hij al leverbaar is.
Ik ga meteen uitzoeken wie ik hier bij Microsoft voor moet hebben om minimaal een demo te regelen, maar natuurlijk ook om te ontdekken of hij enigszins betaalbaar is. Mocht de Microsoft verantwoordelijke in Nederland dit lezen voordat ik hem/haar weet te bereiken, neem hierover gerust rechtstreeks contact met me op.

[update 21:44] Hoewel ik nog niets officieel teruggehoord heb heeft de RoundTable waarschijnlijk toch nog best een pittig prijskaartje. Op dit blog staat: “Although not released for general availability, the Microsoft RoundTable is expected to retail for around $3,000 putting this in the category of high-end videoconferencing systems.”
Als je er vanuit gaat dat de prijs in euros vaak hetzelfde is als in dollars, dan is het een dure webcam.