3D EduSim Whiteboard

 Gepubliceerd door om 07:36  Virtual Worlds
okt 032007
 


Ik moet toch echt een keer tijd maken om met Croquet aan de slag te gaan. De filmpjes over Edusum laten zien dat het heel eenvoudig werkt als omgeving om video, foto’s, tekst en tekeningen in een driedimensionale omgeving te brengen. (getipt door Mashable)

Grappig is overigens de verspreking in dit filmpje. Daar gaat het namelijk over een Promethean Smartboard. Dat is hetzelfde als zeggen dat je Spa drinkt van Sourcy. Ik ben blij dat ik niet de enig ben die dat probleem heeft. ;-)

Nog 8 dagen wachten

 Gepubliceerd door om 06:34  Tools
okt 032007
 
Afmetingen aanpassen - Klik voor grotere versie

We zijn weer een dag dichter bij het verschijnen van Camtasia Studio 5. Eerder schreef ik al over:
* SmartFocus
* de nieuwe recorder

Dag drie van de sneak previews gaat over projectinstellingen voor afmetingen. En ik moet bekennen dat het na de vorige twee sneak previews met grote wijzigingen wel een beetje een tegenvallende preview is. Wellicht omdat ik meestal meteen opneem naar het formaat waarmee ik wil exporteren. Maar goed, er zitten een aantal verbeteringen in voor als je dat niet doet.

Er wordt in uitgelegd hoe je een project dat je op groot formaat (1024×768 ) opgenomen hebt kunt omzetten in een uitvoer voor iPod op 640×480.
Belangrijkste verandering is dat je de weergave al meteen in de preview kunt laten aanpassen naar die resolutie en ook tijdens het editen kun je naar een andere resolutie overschakelen.

In dit voorbeeld ontstonden er zwarte randen aan de linker- en rechterkant omdat de beeldverhoudingen veranderden en je zonder die balken een vertekend beeld krijgt.
De screencast laat zien hoe je dat met een extra zoom keyframe kunt oplossen.
Daarnaast komt SmartFocus weer langs om de video natuurlijk écht goed te maken.

De instellingen voor afmetingen en uitvoerformaat die je nu bij het editen instelt worden onthouden als je wilt gaan exporteren en staan daar als default optie geselecteerd.

Wat ik graag gedemonstreerd had gezien is wat er gebeurt met callouts (tekstbalken, pijlen etc.) die je aan een video toegevoegd hebt voordat je de resolutie gaat veranderen of SmartFocus gaat toepassen tijdens het editen.
Ik vrees namelijk dat die niet ook automatisch mee verplaatst worden en dan zou je daar toch nog de nodige wijzigingen moeten doorvoeren. Maar wie weet komen callouts nog aan bod in de resterende dagen. Morgen meer.

Disclaimer: ik wordt niet betaald voor deze posts over Camtasia Studio v5. Ik heb zelf ook niet de beschikking over een bèta versie en moet dus af gaan op het informatie op de Visual Lounge weblog.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog 8 dagen wachten  Tags:

Twitterfeed voor Flickr en Gabcast

 Gepubliceerd door om 06:10  Internet
okt 032007
 
Twitterfeed - Klik voor grotere versie

Eerder deze week stuurde ik vanuit de trein een aantal foto’s naar Flickr. De eerste werd door FLickr automatisch doorgeplaatst als bericht hier, met de titel van de foto als titel van het bericht en de omschrijving als inhoud.
Mail naar Flickr
Dat deed ik via de optie die FLickr je biedt om foto’s via e-mail er naar toe te sturen. Flickr maakt twee unieke mailadressen voor je aan: de ene gebruik je als je de foto alleen op Flickr wilt plaaten, de andere als je wilt dat de foto ook doorgeplaatst wordt naar een weblog waarvan je de gegevens dan instelt.
Kijk maar eens op deze pagina (moet je natuurlijk wel een Flickr-account hebben).
Flickr via mail - Klik voor grotere versie
Flickr to Twitter
Leuk dacht ik, werkt ook goed als je over GPRS beschikt en zo, maar zo’n “onderweg” foto wil ik eigenlijk ook naar mijn Twitter stream doorplaatsen. Lees verder….