Twitterfeed voor Flickr en Gabcast

Twitterfeed - Klik voor grotere versie

Eerder deze week stuurde ik vanuit de trein een aantal foto’s naar Flickr. De eerste werd door FLickr automatisch doorgeplaatst als bericht hier, met de titel van de foto als titel van het bericht en de omschrijving als inhoud.
Mail naar Flickr
Dat deed ik via de optie die FLickr je biedt om foto’s via e-mail er naar toe te sturen. Flickr maakt twee unieke mailadressen voor je aan: de ene gebruik je als je de foto alleen op Flickr wilt plaaten, de andere als je wilt dat de foto ook doorgeplaatst wordt naar een weblog waarvan je de gegevens dan instelt.
Kijk maar eens op deze pagina (moet je natuurlijk wel een Flickr-account hebben).
Flickr via mail - Klik voor grotere versie
Flickr to Twitter
Leuk dacht ik, werkt ook goed als je over GPRS beschikt en zo, maar zo’n “onderweg” foto wil ik eigenlijk ook naar mijn Twitter stream doorplaatsen. Gisteren kreeg ik van Polle de Maagt de tip om daar Twitterfeed voor te gebruiken.

Twitterfeed
Met Twitterfeed kun je de inhoud van een RSS-feed automatisch laten doorplaatsen naar je Twitter-account.
Nou wil ik niet alle foto’s automatisch in mijn Twitter-account, maar alleen die wat ik vanaf mijn telefoon verstuur.

RSS-feeds voor tag
Flickr heeft de optie om op tags te zoeken en dan een RSS-feed op te vragen. Daarnaast heeft Flickr de optie om bij foto’s die via e-mail gestuurd worden automatisch zelf te kiezen tags toe te voegen. Dat heb ik gedaan: alle foto’s van de Qtek krijgen automatisch de tag “PostToTwitter” en ik heb de RSS-feed voor die tag toegevoegd aan Twitterfeed.
Flickr tags - Klik voor grotere versie Twitterfeed haalt die feed één keer per X (minimaal 30) minuten op en post dan het bericht met link naar de foto in mijn Twitterstream.

Gabcast to Twitter
Een andere dienst die ik aan Twitter gekoppeld wilde hebben is Gabcast. Hierbij kun je met je telefoon (korte) audioberichten inspreken die naar wens dan ook automatisch worden doorgeplaatst naar je weblog.

Ik wilde die ook in Twitter zichtbaar maken. Naast Gabcast bestaat er al Twittergram
Gabcast heeft als voordeel ten opzichte van Twittergram dat er een Nederlands telefoonnummer beschikbaar is om in te bellen.
Maar er bestond nog geen koppeling zoals bij Twittergram.
Gabcast - Klik voor grotere versie Niet getreurd, ook Gabcast heeft een RSS-feed voor een kanaal en dat heb ik nu aan Twitterfeed gekoppeld.

Het duurt even
Deze manier van koppelen heeft als nadeel dat het werkt op basis van het ophalen van de RSS-feed door Twitterfeed. Dat gebeurt nu één keer per 30 minuten. Dus het duurt ongeveer 30 minuten voordat een audiobericht of een foto in Twitter zichtbaar is.

Ik moet nog even zien of ik dat erg vind.
De voorbeelden staan in ieder geval online:
* Tweet van een foto
* Tweet van een gabcast bericht.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
16 jaren geleden

Als je nu een paar dagen gewacht had:
http://www.twittergram.com/flickrtotw
:-)

Pierre
16 jaren geleden

Nou ja, voordeel van de oplossing die ik nu gebruik is dat ik het wat meer zelf in de hand heb. En overigens, het is allemaal niet zo complex, gewoon een kwestie van regelmatig een RSS-feed checken en dan het resultaat naar Twitter posten. Daar heb ik de benodige PHP class voor liggen.
Maar toegegeven, de Twittergram optie is waarschijnlijk sneller omdat de check elke 10 minuten uitgevoerd wordt en niet (zoals bij mij nu) elke 30 minuten.