SWF invoegen in Powerpoint – #3

 Gepubliceerd door om 07:23  Tools
aug 312007
 
Swiff Point Player

Naar aanleiding van de screencast over het invoegen van Flash animaties in Powerpoint en het bericht over het ontbreken van ondersteuning daarvoor in Powerpoint 2004 voor Mac OS X, kreeg ik via de mail nog een tip binnen. Anco van Moolenbroek verwees naar SwiffPointPlayer, een gratis te downloaden plugin voor Powerpoint 2000, 2003 en 2007. En inderdaad, zoals je in deze korte screencast (zonder audio) kunt zien is het invoegen van een SWF met behulp van deze plugin heel gemakkelijk.
Maar er zijn ook een paar dingen die je in de gaten moet houden:
* Uiteraard kun je ook deze presentatie niet afspelen in Powerpoint 2004.
* Maar omdat er gebruik gemaakt wordt van een ActiveX component krijg je bij het openen van de presentatie in Powerpoint (op de computer waar de plugin geïnstalleerd staat) een waarschuwing dat er mogelijk gevaarlijke ActiveX componenten in de presentatie zitten.
* Op een computer waar de plugin niet geïnstalleerd staat kun je de SWF niet afspelen. Dus als je de presentatie meeneemt en ergens anders wilt afspelen werkt het niet omdat daar de betreffende ActiveX component niet aanwezig is.
* Ik kon op geen enkele manier ontdekken (laat het me weten s.v.p. als het wel kan) hoe ik de verwijzing naar de SWF kon aanpassen. Als je dus een Flash videobestand wilt invoegen (zie deze uitleg) dan kan dat niet met deze plugin.

Jammer, want dat maakt de plugin voor mij eigenlijk niet de moeite van het installeren waard terwijl het gemak waarmee je hiermee een SWF invoegt natuurlijk eigenlijk gewoon standaard in Powerpoint beschikbaar zou moeten zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor SWF invoegen in Powerpoint – #3  Tags:

Canon Digital IXUS 950 IS

 Gepubliceerd door om 06:53  Hardware
aug 312007
 
Digital zoom

Iets meer dan twee jaar geleden kocht ik een Canon IXUS 50. Klein, handig om in een tasje aan je broeksriem te hangen en mede daardoor groeide het aantal foto’s bij Flickr in rap tempo de afgelopen jaren.
Maar helaas, tijdens de laatste vakantie had een botsing met een ijzeren bankje (terwijl de camera niet in zijn tasje zat) tot gevolg dat het LCD scherm niets meer deed. En dan is het toestel niet meer in te stellen. Repareren kost 108 euro, daar betaald de verzekering 8 euro van (eigen risico van 100 euro) en dus heb ik besloten hem niet te laten repareren maar te vervangen. Weer door een IXUS, maar nu een nieuwer model in ongeveer dezelfde prijsklasse.

Gisteren kwam hij binnen: een Canon Digital IXUS 950 IS. Hij is net wat dikker en groter dan de IXUS 50 was, de knopjes en opties zitten soms op andere plekken. Ik ben benieuwd of de optische beeld stabilisatie (tegen bewogen beelden) en de gezichtsherkenning (bij het scherpstellen) en natuurlijk de wat hogere resolutie gaan leiden tot meer gelukte foto’s.

Zijn digitale zoom is in ieder geval, net als bij de IXUS 50 nog steeds indrukwekkend. Het bloempje dat je hier afgebeeld ziet is maar 14 millimeter breed en is toch haarscherp in beeld te brengen.

Nou maar hopen dat deze het net wat langer dan 2 jaar uit houdt. Toegegeven, dit soort pech heeft ook wel weer zo zijn voordelen, maar de foto’s worden er wat duurder van.

Canon Ixus 950 Oud en Nieuw Oud en Nieuw

Creativity of Crowds #2

 Gepubliceerd door om 06:27  Geocoding
aug 312007
 
gmail map - Klik voor grotere versie Google Earth - Klik voor grotere versie

Een bedrijf dat mooie software, tools en diensten maakt is leuk. Maar als dat bedrijf die tools en diensten zelf ook goed weet te gebruiken is dat extra mooi.
Afgelopen woensdag schreef ik over het filmpjes over GMail dat gemaakt was naar aanleiding van meer dan 1000 video reacties van mensen van over de hele wereld. Logisch is dan eigenlijk ook dat het wel leuk zou zijn om te laten zien van waar op die wereld de mensen afkomstig zijn die een bijdrage geleverd hebben.

Als je bij Google werkt dan doe je dat niet met saaie lijstjes met landen, namen en links. Dan maak je daar een KML-bestand van zodat mensen Google Maps of Google Earth kunnen gebruiken om de kaart te bekijken, in te zoomen en de filmpjes direct op die plek te bekijken. Om de filmpjes rechtstreeks in Google Earth te zien heb je versie 4.2 nodig en het werkt nog alleen op Windows, maar de Google Maps optie werkt overal.

En door de embed-opties van Google Maps kun je precies die details weergeven op je eigen blog die jij belangrijk vindt. De eerste screenshot bij dit bericht laat een detail zien van de kaart met de Nederlandse deelnemers. Die kaart kan ik embedden in dit bericht, of er gewoon naar verwijzen door de link te gebruiken die je bij de “Link to this page” link boven de kaart in Google Maps vindt. (getipt door gearthblog.com)

 Reacties uitgeschakeld voor Creativity of Crowds #2  Tags:

Goed nieuws voor de Belgen?

 Gepubliceerd door om 06:08  Internet
aug 312007
 
“De nieuwe internetprovider Dommel is van plan te breken met de prijstraditie die op de Belgische markt heerst. Een basis abonnement moet niet meer dan 13 euro per maand gaan kosten en het duurste abonnement heeft geen download limiet.”

(bron)

Hoewel ik de details van de Belgische ADSL-markt niet ken, hoor ik regelmatig signalen dat het er niet goedkoop is (zie ook dit bericht). Bij Tweakers zijn ze echter niet optimistisch over de kans van slagen:

“Of Dommel een lang leven beschoren is, valt nog te bezien. Eerder probeerde RealDSL al een ongelimiteerd abonnement aan te bieden via adsl-verbindingen. Doordat alleen de grootverbruikers overstapten naar de alternatieve provider, kon deze hun meerverbruik echter niet compenseren met consumenten die niet veel meer doen dan wat surfen en een mailtje ophalen. Het gevolg was dat RealDSL de extra capaciteit die het bij Belgacom moest inkopen, niet langer kon financieren en de dienst moest stopzetten.”

(bron)

Je zou toch verwachten dat als dat echt zo is dat concurrenten gewoon geen schijn van kans hebben dat dan een overheid daar op ingrijpt?

 Reacties uitgeschakeld voor Goed nieuws voor de Belgen?  Tags: