Creativity of Crowds #2

gmail map - Klik voor grotere versie Google Earth - Klik voor grotere versie

Een bedrijf dat mooie software, tools en diensten maakt is leuk. Maar als dat bedrijf die tools en diensten zelf ook goed weet te gebruiken is dat extra mooi.
Afgelopen woensdag schreef ik over het filmpjes over GMail dat gemaakt was naar aanleiding van meer dan 1000 video reacties van mensen van over de hele wereld. Logisch is dan eigenlijk ook dat het wel leuk zou zijn om te laten zien van waar op die wereld de mensen afkomstig zijn die een bijdrage geleverd hebben.

Als je bij Google werkt dan doe je dat niet met saaie lijstjes met landen, namen en links. Dan maak je daar een KML-bestand van zodat mensen Google Maps of Google Earth kunnen gebruiken om de kaart te bekijken, in te zoomen en de filmpjes direct op die plek te bekijken. Om de filmpjes rechtstreeks in Google Earth te zien heb je versie 4.2 nodig en het werkt nog alleen op Windows, maar de Google Maps optie werkt overal.

En door de embed-opties van Google Maps kun je precies die details weergeven op je eigen blog die jij belangrijk vindt. De eerste screenshot bij dit bericht laat een detail zien van de kaart met de Nederlandse deelnemers. Die kaart kan ik embedden in dit bericht, of er gewoon naar verwijzen door de link te gebruiken die je bij de “Link to this page” link boven de kaart in Google Maps vindt. (getipt door gearthblog.com)