Goed nieuws voor de Belgen?

“De nieuwe internetprovider Dommel is van plan te breken met de prijstraditie die op de Belgische markt heerst. Een basis abonnement moet niet meer dan 13 euro per maand gaan kosten en het duurste abonnement heeft geen download limiet.”

(bron)

Hoewel ik de details van de Belgische ADSL-markt niet ken, hoor ik regelmatig signalen dat het er niet goedkoop is (zie ook dit bericht). Bij Tweakers zijn ze echter niet optimistisch over de kans van slagen:

“Of Dommel een lang leven beschoren is, valt nog te bezien. Eerder probeerde RealDSL al een ongelimiteerd abonnement aan te bieden via adsl-verbindingen. Doordat alleen de grootverbruikers overstapten naar de alternatieve provider, kon deze hun meerverbruik echter niet compenseren met consumenten die niet veel meer doen dan wat surfen en een mailtje ophalen. Het gevolg was dat RealDSL de extra capaciteit die het bij Belgacom moest inkopen, niet langer kon financieren en de dienst moest stopzetten.”

(bron)

Je zou toch verwachten dat als dat echt zo is dat concurrenten gewoon geen schijn van kans hebben dat dan een overheid daar op ingrijpt?