myPlick – Slideshare killer

MyPlick - Klik voor grotere versie

Toen ik een tijdje geleden een screencast maakte over het maken van een Slidecast bij Slideshare was het nog zo dat er eigenlijk geen volwaardig alternatief was voor die dienst. Maar die is er nu zeker wel: myPlick.com.
Alles is er
Ze hebben duidelijk naar Slideshare gekeken bij het ontwerp van hun dienst en bieden vergelijkbare features, inclusief de mogelijkheid om audio en presentatie te synchroniseren.

Mp3 uploaden
Extra bij myPlick is dat je de MP3 ook naar hun site kunt uploaden, al lukte dat met mijn MP3 niet, dus in het voorbeeld hieronder (op de volgende pagina als je dit op de voorpagina leest) gebruik ik de gelinkte versie die ik ook voor de slidecast demo gebruikt heb. Het resultaat
Ik heb de Slidecast presentatie van Slideshare toegevoegd aan myPlick en daar ook de audio weer gekoppeld. Het resultaat ziet er zo uit:

In Slideshare ziet het er zo uit:

Kwaliteitsverschil
Op zich zijn de diensten erg aan elkaar gewaagd, maar wat me opviel was dat myPlick veel beter om gaat met dia’s waar een schermafdruk in zit. Kijk maar:

Slideshare - Klik voor grotere versie MyPlick - Klik voor grotere versie

Dit is op basis van dezelfde PowerPoint. Omdat ik beide schermafdrukken iets heb moeten verkleinen is er wat kwaliteit verloren gegaan maar je kunt zien dat je bij myPlick de letters op de schermafdruk nog kunt lezen, bij Slideshare niet.

Gebruiksgemak
Uploaden van de PowerPoint, koppelen van de audio etc. werk bij beide diensten vergelijkbaar. Daar doet myPlick zeker niet onder voor Slideshare.

Conclusie
Is dit nou voldoende reden om mijn presentaties bij Slideshare weg te halen? Nee, nog niet, maar ik ga er wel serieus verder mee experimenteren.
Met name de lage kwaliteit van de slides met schermafdrukken vind ik wel iets dat Slideshare zich nu mag gaan aantrekken.