OK, ik ga definitief niet in België wonen!

“Telenet zal op 9 juli een nieuw kabel-abonnement lanceren met een datalimiet van 400MB per maand. De maximale downloadsnelheid van de verbinding bedraagt 512Kbps terwijl met 128 kilobits per seconde geüpload kan worden. Indien de maximale snelheid wordt bereikt is het maandquotum in 106 minuten opgestookt. Voor het abonnement dient maandelijks 20 euro aan Telenet te worden overgemaakt, terwijl extra MB’s worden afgerekend tegen net iets meer dan een euro voor elke 150MB waarmee de datalimiet wordt overschreden.”

(bron)

LOL, ik had zo links en rechts op de Belgische blogs al eens verzuchtingen over de praktijken van de internetaanbieders aldaar gelezen, maar dit is toch wel zo zielig dat het lachwekkend is. Voor slechts 7 euro en 95 eurocent per maand meer beschik ik over 10Mb/sec download en 1Mb/sec upload en géén datalimiet.
Ik heb net even naar de statistieken van mijn ADSL modem gekeken en zit op een doordeweekse dag op zo’n 500MB download per 24 uur. En ik heb geen DVD’s gedownload of zo. Wordt dus hoog tijd voor concurrentie daar in België!