SWF invoegen in Powerpoint – #3

Swiff Point Player

Naar aanleiding van de screencast over het invoegen van Flash animaties in Powerpoint en het bericht over het ontbreken van ondersteuning daarvoor in Powerpoint 2004 voor Mac OS X, kreeg ik via de mail nog een tip binnen. Anco van Moolenbroek verwees naar SwiffPointPlayer, een gratis te downloaden plugin voor Powerpoint 2000, 2003 en 2007. En inderdaad, zoals je in deze korte screencast (zonder audio) kunt zien is het invoegen van een SWF met behulp van deze plugin heel gemakkelijk.
Maar er zijn ook een paar dingen die je in de gaten moet houden:
* Uiteraard kun je ook deze presentatie niet afspelen in Powerpoint 2004.
* Maar omdat er gebruik gemaakt wordt van een ActiveX component krijg je bij het openen van de presentatie in Powerpoint (op de computer waar de plugin geïnstalleerd staat) een waarschuwing dat er mogelijk gevaarlijke ActiveX componenten in de presentatie zitten.
* Op een computer waar de plugin niet geïnstalleerd staat kun je de SWF niet afspelen. Dus als je de presentatie meeneemt en ergens anders wilt afspelen werkt het niet omdat daar de betreffende ActiveX component niet aanwezig is.
* Ik kon op geen enkele manier ontdekken (laat het me weten s.v.p. als het wel kan) hoe ik de verwijzing naar de SWF kon aanpassen. Als je dus een Flash videobestand wilt invoegen (zie deze uitleg) dan kan dat niet met deze plugin.

Jammer, want dat maakt de plugin voor mij eigenlijk niet de moeite van het installeren waard terwijl het gemak waarmee je hiermee een SWF invoegt natuurlijk eigenlijk gewoon standaard in Powerpoint beschikbaar zou moeten zijn.