Informatiepakket HBO Kennisbank

 Gepubliceerd door om 23:38  Leertechnologie
mei 182007
 

“De HBO-kennisbank is een digitale databank voor HBO scripties. In november werd de HBO kennisbank nog feestelijk geopend door de voorzitter van de Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen Norbert Verbraak. Sindsdien zijn er al een hoop scripties in deze gratis en online databank opgenomen.

Om de HBO Kennisbank extra te promoten heeft de Mediatheek Eindhoven TF voor een informatiemarkt van de paramedische hogeschool een speciaal informatiepakket samen gesteld. Omdat dit informatiepakket ook voor de andere (Fontys) opleidingen en mediatheken interessant kan zijn hebben we het pakket informatiepakket ook online beschikbaar gemaakt.”

(bron)

Je kunt de verschillende onderdelen van het informatiepakket downloaden van de website van de Fontys Mediatheek. Als je nog helemaal geen idee hebt wat de HBO Kennisbank is, dan is het bekijken van de presentatie een eenvoudige manier om daar achter te komen.

Meet and greet with Betsy Weber

 Gepubliceerd door om 21:14  Persoonlijk
mei 182007
 
Hans Betsy and Pierre

Betsy Weber, Chief Evangelist bij TechSmith, makers van o.a. Camtasia Studio, het product dat ik regelmatig gebruik om screencasts te maken, was enkele dagen in Nederland op doorreis naar Duitsland. Genoeg tijd om elkaar even te ontmoeten in Hotel Vught. Samen met Hans Mestrum en Betsy een paar uurtjes gezellig zitten kletsen over Camtasia, Twitter, Jaiku, Second Life en van alles en nog wat. Leuk om Betsy nou ook eens in Real Life te ontmoeten na eerdere mailwisselingen en onze conference in ustream een tijdje geleden. @Betsy: I hope you have a great time in the Netherlands. It was great meeting you in person!

[update] Bericht hierover bij Hans Mestrum, en Betsy Weber.

 Reacties uitgeschakeld voor Meet and greet with Betsy Weber  Tags:

De strijd tussen de video formaten

 Gepubliceerd door om 08:20  Media
mei 182007
 
“Welcome to the N-format war. The online distribution landscape is messy, uncoordinated and fragmented, and it’s going to get worse before it gets better. It almost makes us nostalgic for the days of Blu-Ray and HD DVD yore that are yet to come.”

(bron)

Aardige post op Gizmodo met daarin de waarschuwing dat de strijd tussen Blu-Ray en HD DVD niet zozeer het einde van alle gedoe is, maar net het begin. Want zodra we (daarna) in het post-DVD tijdperk terecht gekomen zijn wordt het aantal formaten waaruit gekozen kan worden en daarbij ook het aantal spelers dat een eigen stukje in die markt wil veroveren een stuk groter. Als ik dat zo lees vraag ik me toch écht af wanneer mensen het nou eens gewoon genoeg gaan vinden en zelf de macht in handen gaan nemen…
(de afbeelding staat eigenlijk helemaal los van het Gizmodo bericht, maar toch ook weer niet)

 Reacties uitgeschakeld voor De strijd tussen de video formaten  Tags: