mrt 312007
 
101 uses for second life - Klik voor grotere versie

Dr. Megan S. Conklin maakt al geruime tijd gebruik van Second Life in haar onderwijs. En voor iedereen die zich nog afvraagt wat je er nou vanuit het onderwijs mee zou kunnen doen is 101 Uses for Second Life in the College Classroom een goed startpunt. Ik denk overigens dat het meer als course 101 gezien moet worden (dus een intro voor beginners) omdat er ook een heel handig stukje “getting started” in staat. Er staan namelijk geen 101 verschillende lesideeën in. In deze versie zijn het er 31. Maar aangezien versie 1.0 uit 2005 is, en dit de bijgewerkte versie 2.0 uit 2007 is, zou het me niet verbazen als versie 3.0 er wél zoveel bevat.
En als je dan toch PDF-bestanden aan het downloaden bent, kan ik je deze: Best Practices For Education in Second Life en deze: The Global Kids Guide to Presenting in Teen Second Life aanbevelen.
In mijn FURL-archief voor Second Life vind je nog een aantal andere recent toegevoegde onderwijs gerelateerde Second Life links.

mrt 312007
 

Hans Mestrum heeft de afgelopen maand een aangtal gastlessen gegeven aan een groep leerlingen van het Orion College. Gisteren was de afsluitende Studium Generale en Hans geeft een overzicht van foto’s, heel korte videoclips en presentaties. Overigens, die foto’s en video’s zijn niet gemaakt door Hans, maar door de leerlingen zelf. Mooi!
Vooral ook omdat de lessen niet alleen gingen over de techniek en de trucjes, maar de leerlingen ook liet nadenken over zaken/vragen als: hoe communiceer je met een weblog?, wat zijn verschillen tussen bloggen en MSN-en?, Respect online, privacy. Kortom, de dingen die ook voor onze digital natives niet vanzelfsprekend zijn, maar waarvan je ze bewust moet maken door ze uit te dagen daar over na te denken. En als dat in zo’n setting als deze lessen gebeurt kan ik me absoluut voorstellen dat ze dat willen én kunnen.

Revolutionaire techniek

 Gepubliceerd door om 16:21  Algemeen
mrt 312007
 
ja ja, en morgen is het...

Een dag eerder dan gepland lekte het nieuws van de actie al uit: Het Zondagsnieuws mag vijf exemplaren, ter waarde van 175 euro per stuk, weggeven van een revolutionaire nieuwe module die je in staat stelt met een gewone digitale camera zelf röntgenfoto’s te maken. Al wat je hoeft te doen is een (in jouw ogen) praktische toepassing van de vinding vóór 9 april (onder vermelding van “röntgen”) te mailen naar [email protected]. De toepassing met de jongens die door de deur van de keuken zien dat ze frikandellen krijgen (ik hoop tenminste dat het dat is), vind ik dan wel een heel brave. Als je een CC van je inzending opstuurt naar mij krijg je in ieder geval hier een eervolle vermelding!