101 Uses for Second Life in the College Classroom

101 uses for second life - Klik voor grotere versie

Dr. Megan S. Conklin maakt al geruime tijd gebruik van Second Life in haar onderwijs. En voor iedereen die zich nog afvraagt wat je er nou vanuit het onderwijs mee zou kunnen doen is 101 Uses for Second Life in the College Classroom een goed startpunt. Ik denk overigens dat het meer als course 101 gezien moet worden (dus een intro voor beginners) omdat er ook een heel handig stukje “getting started” in staat. Er staan namelijk geen 101 verschillende lesideeën in. In deze versie zijn het er 31. Maar aangezien versie 1.0 uit 2005 is, en dit de bijgewerkte versie 2.0 uit 2007 is, zou het me niet verbazen als versie 3.0 er wél zoveel bevat.
En als je dan toch PDF-bestanden aan het downloaden bent, kan ik je deze: Best Practices For Education in Second Life en deze: The Global Kids Guide to Presenting in Teen Second Life aanbevelen.
In mijn FURL-archief voor Second Life vind je nog een aantal andere recent toegevoegde onderwijs gerelateerde Second Life links.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj Rietberg
15 jaren geleden

Hoi Pierre,
Naast SL zijn er ook ander 3D werelden. Zo heb ik een stuk geschreven over Quest Atlantis, ik probeer je aanwijzing en hoop dat het lukt met de URL: http://www.kajrietberg.nl/?page_id=64 . Een web 3D wereld die puur gericht is op educatie. Vooral op kinderen van 9-12 jaar en daar om trent.

URL ietsje aangepast door Pierre, alleen de haakjes en de url zelf zijn al genoeg :-)

Pierre
15 jaren geleden

Kaj, je hebt helemaal gelijk, Second Life is zeker niet de enige 3D wereld, en zeker ook niet de enige die bruikbaar is voor het onderwijs. Ik heb alleen je bericht over Quest Atlantis gelezen (niet op de website zelf gekeken, wellicht dat het daar uitgelegd wordt), maar begrijp ik goed dat het zich richt op de leeftijdsgroep 9 – 13 jaar? En oudere studenten/gebruikers? Mogen die niet mee doen?

Kaj Rietberg
15 jaren geleden

Ook wel jongere kinderen en wat oudere kinderen kunnen er aan meedoen. Maar de opdrachten zijn voor die leeftijdsgroep geschreven. Ik denk als er meer leeftijdsgroepen zijn, dat het lastiger wordt om opdrachten te schrijven en de leerlingen naar de juiste opdrachten te loodsen. Net zoals je voor groep 7,8 een opdracht maakt. Die is voor jongere kinderen te moeilijk, maar de slimmere kinderen van groep 5,6 zouden het wel kunnen.
Lees het artikel eens door. Het is een goede voorbereiding voor de kinderen om te leren wat een 3d wereld is. Het is een gesloten omgeving en dat is SL niet. Ze kunnen veilig oefenen wat het dus is.

URL; ik dacht dat het erbij geschreven moest worden.

Kaj Rietberg
15 jaren geleden
Kaj Rietberg
15 jaren geleden